Δ. Παπαστεργίου: Οραματιζόμαστε το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ως αναπτυξιακή τράπεζα της Αυτοδιοίκησης
Θεσμικοί Φορείς

Δ. Παπαστεργίου: Οραματιζόμαστε το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ως αναπτυξιακή τράπεζα της Αυτοδιοίκησης

Στο Workshop που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Μακροπρόθεσμων Επενδυτών (ELTI) και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων συμμετείχε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου νωρίτερα σήμερα (22/6) στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων.

Η ΚΕΔΕ αναφέρει ότιΑντικείμενα του Workshop αποτέλεσαν οι μεγάλες προκλήσεις των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που καλούνται να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε ότι αφορά την παροχή δημοσίων υπηρεσιών μέσα σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο, ενώ παράλληλα βρίσκεται στο επίκεντρο των προκλήσεων το διευρυμένο χάσμα μεταξύ της διαθεσιμότητας οικονομικών πόρων και των αυξανόμενων αναγκών των τοπικών κοινωνιών.

Στην εισήγησή του ο κ. Παπαστεργίου τόνισε:

«Η Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης του ΟΟΣΑ θεωρεί ότι η υιοθέτηση πολιτικών τοπικής ανάπτυξης είναι ιδιαίτερα επείγουσα, μεταξύ άλλων, λόγω των μεγάλων και επίμονων περιφερειακών ανισοτήτων. Η παραγωγικότητα στη λιγότερο παραγωγική περιοχή μιας χώρας είναι 46% χαμηλότερη από την παραγωγικότητα στην πιο παραγωγική της περιφέρεια. Επιπλέον, στο ένα τρίτο των χωρών του ΟΟΣΑ, η αύξηση της παραγωγικότητας έχει επικεντρωθεί σε μια ενιαία, ήδη υψηλής παραγωγικότητας, περιοχή που συνήθως φιλοξενείται από τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας».

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet