Δ. Παπαστεργίου: Στα οικονομικά τα πράγματα μετά την πανδημία δεν είναι καλά και δεν θα είναι καλά ούτε το επόμενο διάστημα
Θεσμικοί Φορείς

Δ. Παπαστεργίου: Στα οικονομικά τα πράγματα μετά την πανδημία δεν είναι καλά και δεν θα είναι καλά ούτε το επόμενο διάστημα

Αισιόδοξος ότι μέχρι τα μέσα Αυγούστου θα καταβληθεί στους Δήμους η δεύτερη δόση χρηματοδότησής για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού, δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, σε συνέντευξη που παραχώρησε αποκλειστικά στον Επικοινωνία 94FM και τις «Δημοτικές Διαπλοκές».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του θεσμικού οργάνου των δημάρχων, στόχος του υπουργείου είναι μόλις ολοκληρωθεί η τυπική κατάθεση των οικονομικών στοιχείων και πάντως μέχρι τις 10 – 15 Αυγούστου, να δοθεί στους Δήμους της χώρας και η δεύτερη δόση της οικονομικής ενίσχυσης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία.

«Στα οικονομικά μας τα πράγματα μετά την πανδημία δεν είναι καλά και δεν θα είναι καλά ούτε το επόμενο διάστημα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαστεργίου.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως υπάρχει μεν διαφωνία, αλλά σε καμία περίπτωση κόντρα, με τον περιφερειάρχη Αττικής και προκάτοχό του στην ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη, σε ό,τι αφορά την αρμοδιότητα διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ αναφέρθηκε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», στο επικείμενο συνέδριο της Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως τις 3 Οκτωβρίου του 2020 στη Θεσσαλονίκη, στο νομοσχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Εσωτερικών για το διαχωρισμό αρμοδιοτήτων, την αλλαγή του εκλογικού νόμου και την πρωτοβουλία «6 για Έξω».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet