Δ. Παπαστεργίου: Στην πρόσφατη υγειονομική κρίση η Αυτοδιοίκηση κατάφερε και κράτησε όρθιες τις τοπικές κοινωνίες
Θεσμικοί Φορείς

Δ. Παπαστεργίου: Στην πρόσφατη υγειονομική κρίση η Αυτοδιοίκηση κατάφερε και κράτησε όρθιες τις τοπικές κοινωνίες

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρεται στο αύριο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ειδικότερα, ο κ. Παπαστεργίου περιγράφει τους τέσσερις στόχους που έχει θέσει στην ΚΕΔΕ: Αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, καινοτόμες πολιτικές, περιβάλλον και «θωράκιση» με πόρους και αρμοδιότητες των Δήμων.

«Οι νέες τεχνολογίες, η καινοτομία θα φέρουν την νέα εποχή στην Ελλάδα» τονίζει, ενώ υπογραμμίζει ότι «οι ανθρώπινες πόλεις είναι ένα χρέος μας απέναντι στα παιδιά μας».

Όπως αναφέρει ο κ. Παπαστεργίου «και στην πρόσφατη υγειονομική κρίση, η Αυτοδιοίκηση κατάφερε και κράτησε όρθιες τις τοπικές κοινωνίες, γι αυτό και δεν εφησυχάζει. Κάθε ενέργειά μας, κάθε σκέψη για οτιδήποτε, έχει πάντα τον αστερίσκο μιας απευκταίας νέας επιδείνωσης της κατάστασης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα νέο “lockdown”».

Επίσης, δηλώνει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι έτοιμη να αξιοποιήσει τα σημαντικά κονδύλια που αναμένεται να εκταμιευθούν από την Ε.Ε.

Για τον διάλογο που έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών για τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στην Αυτοδιοίκηση, ο κ. Παπαστεργίου, αναφέρει ότι «η κουβέντα στην ουσία μόλις ξεκίνησε. Και ξεκίνησε γιατί -και εν μέσω της κρίσης- φάνηκε πως οι Δήμοι μπορούν να σηκώσουν βάρη, να δείξουν αντανακλαστικά και να φέρουν αποτέλεσμα».

Ολόκληρη η συνέντευξη του προέδρου της ΚΕΔΕ στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet