Δ. Παπαστεργίου: Σύσσωμη η Τ.Α. σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων
Θεσμικοί Φορείς

Δ. Παπαστεργίου: Σύσσωμη η Τ.Α. σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου, συμμετείχε στην έκτακτη συντονιστική σύσκεψη που έγινε στην Πολιτική Προστασία υπό τον υπουργό  Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, όπως ενημερώνει η Ένωση.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στη σύσκεψη συζητήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τη διασφάλιση του καλύτερου συντονισμού όλων των Δήμων της χώρας και την από κοινού αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται κατά τις επόμενες ημέρες.

Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι οι Δήμοι είναι σε ετοιμότητα και σε συνεργασία με τις κρατικές υπηρεσίες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που θα δημιουργηθούν, κυρίως στο κομμάτι των μετακινήσεων λόγω των εμβολιασμών.

Επεσήμανε ότι σε συνεννόηση με όλους τους δημάρχους οι κοινωνικές δομές θα παραμείνουν ανοιχτές, προκειμένου να συνδράμουν όπου υπάρξει ανάγκη, προκειμένου κάθε δημότης να είναι ασφαλής. Όλο το προσωπικό στις δομές αυτές θα είναι σε επιφυλακή σε όλη τη διάρκεια των φαινομένων, υπογράμμισε.

Τέλος ο κ. Παπαστεργίου έστειλε σήμερα (12/2) νέα επιστολή στους δημάρχους για να προχωρήσουν σε προληπτικό κλείσιμο σχολικών μονάδων σε περίπτωση που το επιβάλλουν οι καιρικές συνθήκες για να μην κινδυνεύσουν παιδιά και εκπαιδευτικοί.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν και οι πρόεδροι των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων των 13 Περιφερειών της χώρας, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, ο εθνικός διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Θεοδόσιος Δημακογιάννης και ο γενικός διευθυντής Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet