Δ. Παπαστεργίου: Το κόστος της ενέργειας «καίει» τους προϋπολογισμούς των Δήμων
Θεσμικοί Φορείς

Δ. Παπαστεργίου: Το κόστος της ενέργειας «καίει» τους προϋπολογισμούς των Δήμων

Συνεδρίασε χθες, Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, στο οποίο, όπως αναφέρει η ΚΕΔΕ, αποτυπώθηκε η αγωνία των δημάρχων σχετικά με την οικονομική βιωσιμότητα των Δήμων το επόμενο διάστημα, λόγω των τελευταίων εξελίξεων.

Κατά την εισήγησή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου εστίασε κυρίως στο θέμα των μεγάλων αυξήσεων στην ενέργεια, τονίζοντας: «Όλοι έχουμε προβληματιστεί έντονα από τους λογαριασμούς ρεύματος που έρχονται στους Δήμους μας. Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες της αγωνίας των δημάρχων για το πώς θα βγάλουν τη χρονιά, γιατί δεν είναι μόνο το ηλεκτρικό ρεύμα, είναι και το κόστος ενέργειας στα σχολεία και τα δημοτικά κτήρια, το κόστος για τα καύσιμα του στόλου των απορριμματοφόρων και αυτοκινήτων των Δήμων, το ενεργειακό κόστος για τις ΔΕΥΑ και στις αρδεύσεις. Τα μεγέθη είναι τεράστια, οι Δήμοι δεν μπορούν να το επωμιστούν και είναι επιτακτική ανάγκη να δοθούν άμεσα λύσεις. Η ΚΕΔΕ το τελευταία δεκαήμερο καταβάλει συνεχείς και επίμονες προσπάθειες ώστε να εξευρεθούν λύσεις από τα αρμόδια υπουργεία για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε, πριν καταρρεύσουν οι προϋπολογισμοί μας ή να οδηγηθούν σε χρεοκοπία οι ΔΕΥΑ».

Μάλιστα η ΚΕΔΕ αναφέρει ότι ο κ. Παπαστεργίου χαρακτήρισε ως μια καλή αρχή και ουσιαστική τη συζήτηση που άνοιξε τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου, στην πρώτη συνάντηση της Κοινής Προπαρασκευαστικής Ομάδας Εργασίας ανάμεσα στην ΚΕΔΕ και τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, με αντικείμενο την οικονομική βιωσιμότητα των ΟΤΑ με τη συμμετοχή των αναπληρωτών υπουργών Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα και Οικονομικών Θόδωρου Σκυλακάκη.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet