Δ. Παπαστεργίου: H επανασύσταση της δημοτικής Αστυνομίας στους Δήμους της χώρας είναι αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία τους
dimitris.papastergiou/FB
Θεσμικοί Φορείς

Δ. Παπαστεργίου: H επανασύσταση της δημοτικής Αστυνομίας στους Δήμους της χώρας είναι αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία τους

Με αφορμή πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, στην οποία μίλησε για την αναγκαιότητα να συσταθεί και πάλι η δημοτική Αστυνομία στο σύνολο των Δήμος της χώρας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, στηρίζει την προαναφερθείσα θέση του υπουργού.

Ειδικότερα, ο κ. Παπαστεργίου αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος με αποφάσεις πρόσφατων συνεδρίων της, έχει επανειλημμένα επισημάνει την ανάγκη επανασύστασης της δημοτικής αστυνομίας στους Δήμους της χώρας.

Η επανασύσταση αυτή, καθώς και το νέο θεσμικό πλαίσιο που θα καθορίζει τις αρμοδιότητες και ευθύνες της, που σίγουρα ξεπερνούν τις ανάγκες διαχείρισης της πανδημίας, θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ της ΚΕΔΕ, των Δήμων και του υπουργείου Εσωτερικών.

Η ΚΕΔΕ έχει επεξεργασμένες θέσεις πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα και είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε δημιουργικά στον δημόσιο διάλογο που πρέπει άμεσα να ξεκινήσει, ώστε οι Δήμοι να αποκτήσουμε ένα ακόμη χρήσιμο εργαλείο για την εύρυθμη λειτουργία των πόλεών μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet