Εισήγηση του Δ. Παπαστεργίου στο Διαβαλκανικό Forum στη Θεσσαλονίκη
Θεσμικοί Φορείς

Εισήγηση του Δ. Παπαστεργίου στο Διαβαλκανικό Forum στη Θεσσαλονίκη

Στο Διαβαλκανικό Forum στη Θεσσαλονίκη μίλησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου.

Στην εισήγησή του επισήμανε την αναγκαιότητα να υπάρξει σύγκλιση της τεχνολογίας με τους πολίτες ώστε να βελτιώνονται οι συνθήκες και η ποιότητα ζωής: «Είμαι λάτρης της τεχνολογίας και της ψηφιοποίησης, όμως πάνω από όλα πρέπει στο επίκεντρο να βρίσκεται ο άνθρωπος. Ο ψηφιακός κόσμος είναι ελκυστικός και αναγκαίος, αλλά ο πραγματικός κόσμος στα μάτια μου, είναι ότι καλύτερο υπάρχει», τόνισε.

Ο κ. Παπαστεργίου επισήμανε πως για όλη την Αυτοδιοίκηση είναι μεγάλο ζητούμενο πώς θα είναι οι πόλεις τα επόμενα χρόνια, υιοθετώντας έξυπνες εφαρμογές, ενσωματώνοντας τη βιωσιμότητα στην καθημερινή λειτουργία και αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ σημείωσε ότι οι «έξυπνες πόλεις» ή καλύτερα οι ευφυείς πόλεις δεν έχουν σχέση μόνο με την τεχνολογία. Η πρόκληση του μέλλοντος αφορά το πώς οι πόλεις μαζί με την κοινωνία θα ανταποκρίνονται στις προκλήσεις που θα προκύπτουν ανά πάσα στιγμή και θα γίνουν πιο ανθεκτικές. Η Ευρώπη αντιμετωπίζει ενεργειακές και περιβαλλοντικές προκλήσεις. Πολύ σωστά η Ευρώπη έθεσε στόχο ως το 2050 την ενεργειακή και περιβαλλοντική ουδετερότητα.

Διαβάστε αναλυτικά τι είπε ο Δ. Παπαστεργίου στην εισήγησή του Διαβαλκανικό Forum Θεσσαλονίκης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet