Ημερίδα ΕΕΤΑΑ – ΠΕΔ Αττικής – ΚΕΔΕ: Παρουσιάστηκαν τα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα
Θεσμικοί Φορείς

Ημερίδα ΕΕΤΑΑ – ΠΕΔ Αττικής – ΚΕΔΕ: Παρουσιάστηκαν τα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα

Η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Αττικής, υλοποίησαν ενημερωτική ημερίδα για τα «Χρηματοδοτικά προγράμματα της νέας προγραμματικής περιόδου 2021 – 2027 και τις ευκαιρίες για τους ΟΤΑ Α΄ Βαθμού», την Πέμπτη 5 Μαΐου, στην Αθήνα.

Στις εργασίες της ημερίδας παραβρέθηκε και μίλησε ο γενικός γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Μεταξύ άλλων ο κ. Σταυριανουδάκης τόνισε: «Η κυβέρνηση και ιδιαίτερα το υπουργείο Εσωτερικών, αναγνωρίζοντας τη δυναμική των ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού στέκεται έμπρακτα δίπλα τους. Η επιπρόσθετη οικονομική ενίσχυσή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με 5 δισεκατομμύρια ευρώ και η εξασφάλιση αναπτυξιακών εργαλείων που διατίθενται σε αυτή (έως το 2027) ξεπερνούν τα 20 δισ. ευρώ και την καθιστούν σημαντικό μοχλό βιώσιμης και ισόρροπης ανάπτυξης όλης της χώρας». Συμπλήρωσε, επίσης, ότι: «η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει αποκτήσει σήμερα πια την αξιοπιστία που της άξιζε».

Μετά την ομιλία του κ. Σταυριανουδάκη ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΕΤΑΑ Δημήτρη Μαραβέλια και Σπυρίδων Σπυρίδων, αντίστοιχα, τον εκπρόσωπο του δημάρχου Αθηναίων, αντιδήμαρχο Κλιματικής Αλλαγής και Πρασίνου Χρήστο Τεντόμα, τον γενικό γραμματέα της ΠΕΔ Αττικής και δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσο Μαυρίδη, τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και τον γενικό διευθυντή της ΚΕΔΕ Γιάννη Καραγιάννη. Στην ημερίδα παραβρέθηκε και η αντιπρόεδρος της ΕΕΤΑΑ Ευαγγελία Γκόγκου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet