Η ενεργότερη συμμετοχή νέων στα κοινά στο επίκεντρο συζήτηση μεταξύ ΚΕΔΕ και ΙΝΕΔΙΒΙΜ
Θεσμικοί Φορείς

Η ενεργότερη συμμετοχή νέων στα κοινά στο επίκεντρο συζήτηση μεταξύ ΚΕΔΕ και ΙΝΕΔΙΒΙΜ

Συνάντηση πραγματοποίησαν την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020 ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου, με τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), Κωνσταντίνο Δέρβο και τον αντιπρόεδρο, Ιωάννη Δελακουρίδη, στην οποία συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στους νέους και στην ενίσχυση της ενεργούς συμμετοχής τους στα κοινά.

Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε ιδιαίτερη μνεία και στη Στρατηγική Europe Goes Local, η οποία υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Erasmus+ για τον τομέα της Νεολαίας και στοχεύει στη δυναμική συμμετοχή των νέων που ασχολούνται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενισχύοντας παράλληλα τον ευρωπαϊκό δημόσιο βίο.

Όπως δήλωσε ο κ. Παπαστεργίου, «η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί βήμα έκφρασης για τους νέους, με στόχο τη συμμετοχή τους στον πολιτικό βίο των Δήμων».

Ο κ. Κωνσταντίνος Δέρβος τόνισε, από την πλευρά του, ότι «η συνεργασία του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και της ΚΕΔΕ εντάσσεται σε ένα νέο αποφασιστικό πλαίσιο και αναμένεται να έχει πολλαπλασιαστικό όφελος στην ανάπτυξη πολιτικών από τους νέους για τους ίδιους τους νέους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet