Η ΚΕΔΕ αποχαιρετά τον μακροβιότερο δήμαρχο Ρεθύμνου, Δημήτρη Αρχοντάκη
Θεσμικοί Φορείς

Η ΚΕΔΕ αποχαιρετά τον μακροβιότερο δήμαρχο Ρεθύμνου, Δημήτρη Αρχοντάκη

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και ο πρόεδρος Δημήτρης Παπαστεργίου αποχαιρετούν τον Δημήτρη Αρχοντάκη, πρώην δήμαρχο Ρεθύμνου, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, η Ένωση αναφέρει:

Υπήρξε ο μακροβιότερος δήμαρχος Ρεθύμνου, καθώς διετέλεσε στο ανώτατο αξίωμα της πόλης επί 24 χρόνια, μέχρι το 2006.

Ο Δημήτρης Αρχοντάκης γεννήθηκε το 1939 στην Ορνέ Αγίου Βασιλείου. Ήταν παντρεμένος με την Άργη, το γένος Ανδρουλιδάκη, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά, τον Ζαχαρία και την Ίλια.

Σπούδασε Κλασική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1965 ως το 1966 εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Ακρόπολη», στη συνέχεια βρέθηκε στο Ινστιτούτο Γκαίτε στο Μόναχο της Γερμανίας.

Ο Δημήτρης Αρχοντάκης είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ίδρυση του Πανεπιστημίου Κρήτης και είχε τιμηθεί για την προσφορά του από το Ίδρυμα, στο οποίο και δώρισε την προσωπική του συλλογή με πολύτιμο αρχειακό υλικό για την ίδρυση και τα πρώτα βήματα του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Δημήτρης Παπαστεργίου και το Δ.Σ. της Ένωσης εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στη σύζυγο και τα παιδιά του εκλιπόντος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet