ΚΕΔΕ: Η Τουρκία επιστρέφει στον μεσαίωνα αναφορικά με τα δικαιώματα των γυναικών
Θεσμικοί Φορείς

ΚΕΔΕ: Η Τουρκία επιστρέφει στον μεσαίωνα αναφορικά με τα δικαιώματα των γυναικών

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) καταδικάζει την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης, να αποχωρήσει από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας, η οποία υιοθετήθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης, όπως ενημερώνει το Δ.Σ.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, τα μέλη του Δ.Σ. αναφέρουν τα εξής:

Η απόφαση αυτή αποτελεί οπισθοδρόμηση στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θέτει σε κίνδυνο την προστασία και τα θεμελιώδη δικαιώματα των γυναικών στην Τουρκία. Στέλνει επίσης ένα επικίνδυνο μήνυμα σε όλον τον κόσμο και ήδη έχει προκαλέσει οργή τόσο στην Τουρκία όσο και στην Ευρώπη.

Όλες οι χώρες θα πρέπει να εργαστούν για την ενίσχυση και την επανεξέταση των δεσμεύσεών τους για τον τερματισμό της βίας κατά των γυναικών, χωρίς την απόρριψη διεθνών συνθηκών που σχεδιάστηκαν για την προστασία των γυναικών και την απόδοση ευθυνών σε αυτούς που τις παραβιάζουν.

Η Τουρκία στέλνει τα λάθος μηνύματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν αποσύρεται από ένα σύμφωνο, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπισθεί η βία εναντίον των γυναικών. Η πράξη αυτή αποτελεί επιστροφή στον μεσαίωνα.

Πρόκειται μάλιστα για την πρώτη φορά στην ιστορία του Συμβουλίου της Ευρώπης που κράτος μέλος του έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για την αποχώρησή του από Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, ενώνει τη φωνή της με όλους τους θεσμούς και φορείς, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, που καλούν την Τουρκία να αναθεωρήσει την αποχώρηση από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης.

Οι γυναίκες στην Τουρκία πρέπει να νικήσουν. Θα είναι μια νίκη για όλες τις γυναίκες που αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη χειραφέτησή τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet