Κάνει πίσω το Δασαρχείο Πεντέλης στη δράση δίωξης αγριόχοιρων σε Διόνυσο και Κηφισιά
Θεσμικοί Φορείς

Κάνει πίσω το Δασαρχείο Πεντέλης στη δράση δίωξης αγριόχοιρων σε Διόνυσο και Κηφισιά

Αναστέλλεται η δράση δίωξης αγριόχοιρων που είχε προγραμματιστεί από το Δασαρχείο Πεντέλης για την Τρίτη 31/8 στους Δήμους Διονύσου και Κηφισιάς και η οποία είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στις τοπικές κοινωνίες, στις φιλοζωικές οργανώσεις, αλλά και τις τοπικές αρχές.

Στο σχετικό έγγραφο το Δασαρχείο τονίζει μεταξύ άλλων ότι «η Υπηρεσία μας θα επανεξετάσει την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου για την αποτροπή διέλευσης ή παραμονής αγριόχοιρων και των υβριδίων αυτών σε κατοικημένες περιοχές και πλησίον του οδικού δικτύου, καθόσον από την έκταση που θα λάμβανε χώρα η δράση την 31-8-21, μεταφέρεται πληθυσμός σε αυτές. Στην παρούσα χρονική περίοδο θα εντατικοποιηθεί το μέτρο της παγίδευσης των αγριόχοιρων εντός του οικιστικού ιστού σε κλωβούς και απελευθέρωσής των στο περιβάλλον από όπου προήλθαν, μέτρο που ούτως η άλλως είναι σε εξέλιξη και έχει υλοποιηθεί στο παρελθόν».

Το έγγραφο του Δασαρχείου Πεντέλης για την ανάκληση της δράσης.

Σημειώνεται ότι το θέμα είχε προκαλέσει και την παρέμβαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Γιώργου Αμυρά, ο οποίος είχε σπεύσει να ξεκαθαρίσει ότι η θανάτωση των αγριογούρουνων γίνεται μόνο σε περιπτώσεις που αυτά είναι φορείς ασθενειών, που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τις σχετικές κτηνοτροφικές μονάδες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet