ΚΕΔΕ: «Δικαιούμαστε να κινούμαστε ελεύθερα μέσα στην πόλη, όπως κι εσύ! Δεν είμαστε μάγοι»
Θεσμικοί Φορείς

ΚΕΔΕ: «Δικαιούμαστε να κινούμαστε ελεύθερα μέσα στην πόλη, όπως κι εσύ! Δεν είμαστε μάγοι»

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) ανέλαβε την πρωτοβουλία να δημιουργήσει ένα σύντομο τηλεοπτικό μήνυμα για την ανεμπόδιστη κυκλοφορία των ΑμεΑ. Το φάσμα των ενεργειών της ΚΕΔΕ φυσικά και δεν θα εξαντληθεί μόνο στο τηλεοπτικό μήνυμα, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, προσθέτοντας: «Πεποίθησή μας είναι ότι βοηθώντας ο ένας τον άλλον, κανείς δεν θα μείνει μόνος του μέσα στην κρίση. Στην προκειμένη περίπτωση καταλυτική σημασία θα έχει να κατανοήσει και να σεβαστεί ο καθένας μας τη διαφορετικότητα του άλλου, με την αποτροπή της ανάπτυξης εμποδίων στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον».

Αυτή η προσπάθεια για να έχει την προσδοκόμενη επιτυχία προϋποθέτει την συμμετοχή και τη συνεργασία όλων μας, επισημαίνει η ΚΕΔΕ και, στο πλαίσιο αυτό, στη φάση της παραγωγής του μηνύματος ζήτησε τη συνδρομή της Εθνικής Συνομοσπονδίας των ΑμεΑ και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Η προβολή του μηνύματος είναι σημαντική για την «ορατότητα» και την καλλιέργεια της συνείδησης του σεβασμού των ανθρώπων με αναπηρίες και την προσβασιμότητά τους στις πόλεις, καταλήγει στο σχετικό μήνυμά του το θεσμικό όργανο της Αυτοδιοίκησης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet