ΚΕΔΕ: Με τέσσερα «κλικ» δηλώστε τα επιπλέον τετραγωνικά και ξεχάστε τις ουρές στα γκισέ
Θεσμικοί Φορείς

ΚΕΔΕ: Με τέσσερα «κλικ» δηλώστε τα επιπλέον τετραγωνικά και ξεχάστε τις ουρές στα γκισέ

H Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το υπουργείο Εσωτερικών, την ΑΑΔΕ και τη ΓΓΠΣ, προκειμένου οι πολίτες να ωφεληθούν της ευεργετικής διάταξης, ανέπτυξαν ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων διόρθωσης τετραγωνικών στους δήμους της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι η ανωτέρω δήλωση απαλλάσσει τους ιδιοκτήτες από αναδρομικές χρεώσεις, ενώ αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τα ταμεία των δήμων.

Η πλατφόρμα έχει διαμορφωθεί με τέτοιον τρόπο ώστε να μη χρειάζονται άλλα δικαιολογητικά και να προκύπτει αυτόματα η διαφορά ανάμεσα στα τετραγωνικά μέτρα που είναι δηλωμένα στο Ε9 και εκείνα βάσει των οποίων γίνεται η χρέωση των δημοτικών τελών. Το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζει κάθε ενδιαφερόμενος είναι οι κωδικοί που χρησιμοποιούνται για το taxisnet.

Δεν απαιτείται κανένα έγγραφο και κανένα απολύτως δικαιολογητικό προκειμένου ο πολίτης να υποβάλει την αίτηση περί ανακριβούς δήλωσης τετραγωνικών στον οικείο δήμο. Η πλατφόρμα είναι ενεργή με πραγματικά στοιχεία, για τους πολίτες όμως θα ανοίξει την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στις 14:00 και η προθεσμία υποβολής της διόρθωσης των τετραγωνικών λήγει στις 31 Μαρτίου.

Δ. Παπαστεργίου: Αυτή είναι η αρχή μια νέας ψηφιακής και λειτουργικής Ελλάδος

«Η σημερινή μέρα δείχνει ότι Αυτοδιοίκηση και Δημόσια Διοίκηση μπορούν να περάσουν στην επόμενη μέρα. Μια μέρα με λιγότερη ταλαιπωρία για τον πολίτη και περισσότερη τεχνολογία προς όφελός του» δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και πρόσθεσε:

«Η πλατφόρμα για την ορθή δήλωση των τετραγωνικών που η ΚΕΔΕ ανέλαβε να αναπτύξει, δείχνει πόσο σημαντική είναι η διαλειτουργικότητα των συστημάτων του Δημοσίου, αλλά και πόσο αποτελεσματική είναι η οριζόντια συνεργασία φορέων, όπως τα δύο υπουργεία Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, οι Δήμοι μέσω της ΚΕΔΕ, η ΑΑΔΕ, η ΓΓΠΣ και ο ΔΕΔΔΗΕ. Τους ευχαριστώ όλους θερμά, όπως και την ΠΟΜΙΔΑ, αλλά και την εταιρεία που ανέλαβε την ανάπτυξη του λογισμικού, για τη συνεργασία τους.

»Θέλω να “ξηλώσω” τις πινακίδες “Προς Δημαρχείο” όταν οι πολίτες έχουν να λύσουν γραφειοκρατικά προβλήματα και οι πολίτες να έρχονται να μας πουν μόνο μια καλημέρα. Αυτή είναι μόνον η αρχή μιας νέας ψηφιακής και λειτουργικής Ελλάδας που όλοι οραματιζόμαστε».

Πώς θα μπείτε στην εφαρμογή

Μέσω του σάιτ της ΚΕΔΕ

Επίσης υπάρχει πρόσβαση στην εφαρμογή μέσω των sites:

υπουργείων Εσωτερικών (ypes.gr) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (gsis.gr) και του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (mindigital.gr).

Δείτε το βίντεο με τη λειτουργία της εφαρμογής

Αναλυτικές οδηγίες για την δήλωση των τετραγωνικών μέσω της εφαρμογής

  1. Με την είσοδο στην πλατφόρμα, η εφαρμογή θα αποτυπώνει στον ιδιοκτήτη το Ε9 και τα τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων που έχει στην κατοχή του.
  2. Στη φάση αυτή, ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να αλλάξει κάτι. Με το επόμενο κλικ θα εμφανίζονται οι αριθμοί παροχής της ΔΕΗ για κάθε ακίνητο, οι οποίοι επίσης υπάρχουν στο Ε9. Ούτε σε αυτό το βήμα ο πολίτης χρειάζεται να κάνει κάποια ενέργεια.
  3. Στο τρίτο βήμα, ο ιδιοκτήτης επιλέγει ένα από τα ακίνητα που υπάρχουν στο Ε9. Αυτομάτως η πλατφόρμα θα βγάζει έναν αριθμό που θα δείχνει τη διαφορά ανάμεσα στα δηλωμένα τετραγωνικά και εκείνα βάσει των οποίων γίνεται χρέωση. Το μόνο που έχει να κάνει ο ιδιοκτήτης είναι είτε να αποδεχθεί αυτήν τη διαφορά είτε να την αλλάξει προς τα πάνω.
    Αποδεχόμενος αυτήν τη διαφορά έχει ήδη υποβάλει την αίτηση περί ανακριβούς δήλωσης τετραγωνικών μέτρων για το συγκεκριμένο ακίνητο. Στη συνέχεια, εφόσον διαθέτει και άλλα ακίνητα, τα επιλέγει ένα ένα και ακολουθεί την ίδια διαδικασία αποδεχόμενος τη διαφορά των τετραγωνικών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet