ΚΕΔΕ: Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αποτελεί το παράθυρο της Ελλάδος στο μέλλον
Θεσμικοί Φορείς

ΚΕΔΕ: Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αποτελεί το παράθυρο της Ελλάδος στο μέλλον

Η σημερινή (31/3) παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας για το μέλλον της πατρίδας μας, όπως αναφέρει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για ένα εθνικό πρόγραμμα υλοποίησης συγκεκριμένων έργων, επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων, με πόρους που ξεπερνούν τα 57 δισ. ευρώη υλοποίηση των οποίων θα έχει θετικό αντίκτυπο σε όλη την Ελλάδα.

Eν συνεχεία, η ΚΕΔΕ σημειώνει τα εξής:

Το σχέδιο αυτό μας αφορά όλους και ιδιαίτερα αφορά την Αυτοδιοίκηση, αφού θα χρηματοδοτήσει έργα και παρεμβάσεις που αφορούν μεταξύ άλλων κι επηρεάζουν την καθημερινότητα των τοπικών μας κοινωνιών, όπως τον ψηφιακό μετασχηματισμό των Δήμων και την ψηφιακή εξυπηρέτηση των πολιτών, τη χωροταξική μεταρρύθμιση και την αλλαγή φυσιογνωμίας των πόλεων μας, την ενίσχυση του τοπικού κοινωνικού κράτους, την αντιμετώπιση των μεγάλων περιβαλλοντικών προκλήσεων, την ενεργειακή αναβάθμιση των δημοτικών κτηρίων, την κατασκευή σημαντικών έργων και υποδομών που θα φέρουν ακόμη πιο κοντά τις Περιφέρειες της χώρας μας, την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των τοπικών οικονομιών.

Είναι ένα σχέδιο που θέτει ως στόχο την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας και την ενίσχυση της απασχόλησης που θα στηρίζεται πάνω σε ισχυρές βάσεις, το οποίο απαιτεί συνέργειες και συνεργασίες, συνεννοήσεις και συναινέσεις, πάνω από κόμματα και παρατάξεις.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος μέσα στον ερχόμενο μήνα θα διοργανώσει ειδική ενημερωτική εκδήλωση, με τη συμμετοχή όλων των δημάρχων της χώρας και των αρμόδιων εκπροσώπων της κυβέρνησης, προκειμένου να υπάρξει μια αναλυτική ενημέρωση πάνω στο περιεχόμενο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο θα καθορίσει το μέλλον της χώρας μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet