Οι Υγιείς Πόλεις και η συμβολή τους στην αντιμετώπιση κρίσεων στο επίκεντρο του 17ου Συνεδρίου του ΕΔΔΥΠΠΥ
Θεσμικοί Φορείς

Οι Υγιείς Πόλεις και η συμβολή τους στην αντιμετώπιση κρίσεων στο επίκεντρο του 17ου Συνεδρίου του ΕΔΔΥΠΠΥ

Οι Υγιείς Πόλεις και η συμβολή τους στην αντιμετώπιση υγειονομικών κρίσεων και της κλιματικής αλλαγής βρέθηκε στο επίκεντρο των εργασιών της πρώτης ημέρας του 17ου Συνεδρίου του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), που διεξήχθη στις 11 Νοεμβρίου.

Οι συμμετέχοντες κατέθεσαν τα συμπεράσματα της επιστήμης βάσει των οποίων οι πόλεις χρειάζεται να θωρακιστούν και να προστατεύσουν τον πολίτη για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Κατά την εισήγησή του ο πρόεδρος του Δικτύου και περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, αναφέρθηκε τόσο στον ρόλο που ανέλαβε η Τοπική Αυτοδιοίκηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όσο και στον συντονισμό που υπήρξε με Διεθνείς Οργανισμούς όπως ο ΠΟΥ, με ενεργή συμμετοχή σε όλες τις Συναντήσεις και τις Ομάδες Εργασίας. Επιπλέον, τονίστηκε ο σημαντικός ρόλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων μέσω της παροχής υπηρεσιών και γενικά κάθε είδους βοήθειας και πληροφορίας στους Δήμους και τους δημότες του.

Ο κ. Πατούλης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σε αυτή την πανδημία αν τα συστήματα υγείας δεν είχαν την ουσιαστική βοήθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα είχαν καταρρεύσει. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση κατέδειξε μέσα από αυτή τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, διεθνώς και στη χώρα μας, τον καθοριστικό της ρόλο στη διάσωση της ζωής και την καθοδήγηση του πολίτη για την προστασία του από τον πανδημικό ιό. Η πληροφόρηση, η κοινωνική υποστήριξη και η ενημέρωση για την τήρηση των μέτρων δημόσιας υγείας αποδεικνύεται σαφώς πιο αποτελεσματική μέσα από την προσέγγιση της Αυτοδιοίκησης, πρώτου και δεύτερου βαθμού, που βρίσκονται εγγύτερα στη ζωή του πολίτη και την καθημερινότητά του».

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet