Ο δήμαρχος Τρικκαίων συμμετέχει στο κοινό ψηφοδέλτιο για την ΚΕΔΕ
Θεσμικοί Φορείς

Ο δήμαρχος Τρικκαίων συμμετέχει στο κοινό ψηφοδέλτιο για την ΚΕΔΕ

Δήλωση συμμετοχής του δημάρχου Τρικκαίων, Δ. Παπαστεργίου, στο κοινό ψηφοδέλτιο για την ΚΕΔΕ

Με την άποψη – παρότρυνση του γραμματέα της Π.Ε. της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Στεργίου, ότι μόνο ένα, ενιαίο ψηφοδέλτιο, θα δώσει ισχυρή νίκη στα συλλογικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συντάσσεται ο υποψήφιος πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου.

«Να αναζητήσουμε λύσεις, μέσα από συνεννοήσεις, να βρούμε κοινούς τόπους, να επιδιώξουμε ευρείες συναινέσεις για απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα. Αυτό είναι το δύσκολο έργο μας. Το εύκολο θα ήταν οι διαφωνίες και οι συγκρούσεις που οδηγούν στη στασιμότητα και στην απαξίωση», επισημαίνει σε δήλωση συμμετοχής στο κοινό ψηφοδέλτιο για την ΚΕΔΕ ο κ. Παπαστεργίου.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί σήμερα να βάλει τη σφραγίδα της στις αλλαγές που χρειάζεται το κράτος, στην αποκέντρωση, στη μείωση των διαδικασιών, στο μεγάλο βήμα για την ψηφιακή μετάβαση, προς όφελος του πολίτη και της χώρας», αναφέρει ο ίδιος και προσθέτει:

«Οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας είναι πολλές και απαιτούν συμπράξεις και συνέργειες. Η διαχείριση του προσφυγικού από (και με) τους δήμους, η αλλαγή της διάρθρωσης του κράτους, η άρση των καθημερινών αγκυλώσεων και των καθυστερήσεων που η γραφειοκρατία προκαλεί, είναι μερικά από όσα -με ορθή διαχείριση- μπορούν να οδηγήσουν με τη σειρά τους, σε ένα μοντέλο αποδοτικού δήμου με κοινωνικό πρόσημο. Προκλήσεις που μας θέλουν ενωμένους».

«Για τον λόγο αυτόν και με αφορμή τις εκλογές της ΚΕΔΕ και τη διεκδίκηση της προεδρίας, από την πρώτη στιγμή επέμεινα», διευκρινίζει ο κ. Παπαστεργίου, «στη δημιουργία ενός (και μόνο) ενιαίου ψηφοδελτίου που μπορεί να φιλοξενήσει όλες τις απόψεις ενός προοδευτικού, φιλελεύθερου μετώπου για την Αυτοδιοίκηση, εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία μου να συμμετέχω σε αυτό».

«Το ζητούμενο δεν είναι οι προσωπικές διαδρομές και φιλοδοξίες, αλλά η δημιουργία κατάλληλων πολιτικών και κοινωνικών συνθηκών για ριζικές αλλαγές στη λειτουργία κράτους και δήμων», επισημαίνει ο ίδιος, για να καταλήξει τονίζοντας:

«Αναρωτιέμαι, άλλωστε, ποιες είναι αυτές οι τόσο μεγάλες ιδεολογικές διαφορές που θα μας κάνουν να χωριστούμε, να ματώσουμε, να αναλώσουμε δυνάμεις, χωρίς στρατηγική για το επόμενο βήμα; Στο ενιαίο αυτό ψηφοδέλτιο, όπως νωρίτερα σήμερα ανακοινώθηκε από τον γραμματέα της Π.Ε. της Ν.Δ., Γιώργο Στεργίου, δηλώνω για μία ακόμη φορά παρών και καλώ όλους τους συναδέλφους που μπορούν και θέλουν να αλλάξουμε τα δεδομένα, να πράξουν το ίδιο. Οι λοιπές λεπτομέρειες, σημαντικές πλην τεχνικές, μπορούν να ρυθμιστούν στην πορεία».

Πηγή στοιχείων: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet