Ο Δ. Παπαστεργίου ομιλητής στην ημερίδα «Smart Cities and Beyond» στη Βοστώνη
Θεσμικοί Φορείς

Ο Δ. Παπαστεργίου ομιλητής στην ημερίδα «Smart Cities and Beyond» στη Βοστώνη

Σημαντική στιγμή για την ελληνική Αυτοδιοίκηση αποτέλεσε η πρόσκληση του προέδρου της ΚΕΔΕ και δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου σε διεθνή ημερίδα με θέμα τις «έξυπνες πόλεις» που διεξήχθη στη Βοστώνη των ΗΠΑ.

Την ημερίδα διοργάνωσε το Hellenic Innovation Network και η εκδήλωση έγινε στα γραφεία της Stavyy.

Το κορυφαίο επίπεδο της ημερίδας επισφράγισε και η συμμετοχή του ΜΙΤ Enterprise Forum με κορυφαία στελέχη του. Μαζί με τον κ. Παπαστεργίου στο πάνελ, βρέθηκαν οι κ.κ. Luis Alonso, ερευνητής του City Science Media Lab, Γιώργος Δημοσθένους της Voda.Ai και Κώστας Λίγρης της Stavyy. Ο κ. Παπαστεργίου εξήρε και την πολύτιμη συμβολή του Μιχαήλ Μπλέτσα – Research Scientist and Director of Computing, MIT’s Media Lab, ο οποίος έδειξε και ανέλυσε μερικά από τα τεχνολογικά επιτεύγματα του ΜΙΤ, στην Ελληνική αποστολή.

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου κλήθηκε να παρουσιάσει το παράδειγμα του Δήμου Τρικκαίων ως μίας πόλης που αξιοποιεί τα διαθέσιμα τεχνολογικά εργαλεία προκειμένου να διευκολύνει την ζωή των δημοτών, αλλά και να δημιουργήσει ανάπτυξη και ασφάλεια στους πολίτες.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων με την παρουσία του στη Βοστώνη μπορεί να αναφέρθηκε στη πόλη των Τρικάλων, καθώς ήταν το αντικείμενο της εισήγησης που κλήθηκε να αναλύσει, αλλά επί της ουσίας προήγαγε το σύνολο των Δήμων της χώρας μας και τις προσπάθειες που καταβάλλουν για να μετατραπούν σε «έξυπνες πόλεις» προς όφελος των πολιτών.

 Η εισήγηση του Δημήτρη Παπαστεργίου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet