ΠΕΔΑ: Δήμαρχοι και πρόεδρος «Πράσινου Ταμείου» συζήτησαν για χρηματοδοτικά προγράμματα
Θεσμικοί Φορείς

ΠΕΔΑ: Δήμαρχοι και πρόεδρος «Πράσινου Ταμείου» συζήτησαν για χρηματοδοτικά προγράμματα

Μια εξαιρετικού ενδιαφέροντος συζήτηση είχαν οι δήμαρχοι καθώς και εκπρόσωποι των Δήμων Αττικής με τον πρόεδρο του «Πράσινου Ταμείου», Ευστάθιο Σταθόπουλο, σε σχέση με τα χρηματοδοτικά προγράμματα που έχουν εξαγγελθεί και αφορούν τους Δήμους της χώρας.

Την πρωτοβουλία της συνάντησης είχε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ). Η διοργάνωση της συζήτησης  χαιρετίστηκε από το σύνολο των παρισταμένων αιρετών και όπως χαρακτηριστικά, δήλωσε, ο πρόεδρος της Ένωσης, Γιώργος Μαρκόπουλος, δήμαρχος Γαλατσίου, «αποτελεί την αφετηρία μιας σειράς δράσεων επικεντρωμένων στην Αυτοδιοίκηση και τις προοπτικές της, εν όψει της νέας δεκαετίας 2020-2030».

Ο κ. Ευστ. Σταθόπουλος, στη σύντομη εισαγωγή του, ανέλυσε την χρησιμότητα των προγραμμάτων εκείνων που έχουν ήδη εξαγγελθεί καθώς και όσων πρόκειται να δημοσιοποιηθούν στο άμεσο μέλλον, παρουσίασε με επιγραμματικό τρόπο το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του «Πράσινου Ταμείου», «Απόκτηση ελεύθερων Κοινόχρηστων Χώρων στις πόλεις 2019», ύψους 15 εκατ. ευρώ και απάντησε  σε σειρά ερωτήσεων αρκετών δημάρχων και στελεχών της Τοπικής αυτοδιοίκησης, αναφορικά με τις απαλλοτριώσεις κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου που προβλέπονται σε εγκεκριμένα Ρυμοτομικά Σχέδια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet