Περισσότερη Αυτοδιοίκηση στη λειτουργία του κράτους και ισχυρότεροι Δήμοι το αίτημα της ΚΕΔΕ
Θεσμικοί Φορείς

Περισσότερη Αυτοδιοίκηση στη λειτουργία του κράτους και ισχυρότεροι Δήμοι το αίτημα της ΚΕΔΕ

Διαδικτυακή συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, είχε το μεσημέρι της Τρίτης 14 Δεκεμβρίου ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης (Λ. Κυρίζογλου, α’ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ – δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης, Δ. Κάρναβος β’ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ – δήμαρχος Καλλιθέας, Δ. Καφαντάρης γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ – δημοτικός σύμβουλος Πύλου Νέστορος, τα μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ Η. Αποστολόπουλος – δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ν. Μελετίου – δήμαρχος Ασπροπύργου, Ε. Μπαρμπάκος – δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας, οι επικεφαλής των παρατάξεων Αυτοδιοικητικό Κίνημα, Ι. Λυμπέρης – δήμαρχος Ήλιδας,  Δ. Τσιαντής – δημοτικός σύμβουλος Λίμνης Πλαστήρα, οι εκπρόσωποι της παράταξης Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συμμαχία Απ. Καλογιάννης – δήμαρχος Λαρισαίων, και Δ. Μπίρμπας– δημοτικός σύμβουλος Αιγάλεω, Γ. Ιωακειμίδης επικεφαλής παράταξης Νέα Αυτοδιοίκηση, δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι.Ρέντη,  οι εκπρόσωποι των παρατάξεων Λαϊκή Συσπείρωση και Συντονισμός Αιρετών Κώστας Πελετίδης, δήμαρχος Πατρέων και Ν. Σακούτης, δημοτικός σύμβουλος Πετρούπολης, καθώς και ο Ι. Καραγιάννης, γενικός διευθυντής ΚΕΔΕ.

Στη διαδικτυακή συνάντηση συμμετείχε και ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Ζαχαριάδης, καθώς και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην δήμαρχος Σκύρου Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Κατά τη  διάρκεια της συζήτησης, εκ μέρους της ΚΕΔΕ τέθηκαν από τον πρόεδρο Δ. Παπαστεργίου στον Α. Τσίπρα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των Δήμων της χώρας, τα οποία επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών των τοπικών κοινωνιών.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ σημείωσε εμφατικά ότι οι Δήμοι βρίσκονται σταθερά στο πλευρό της Πολιτείας και της κοινωνίας, συμβάλλοντας θετικά και δημιουργικά στη διαχείριση κρίσιμων καταστάσεων, όπως αυτή  της πανδημίας, όπου ήταν εκεί από την αρχή, στηρίζοντας τις κοινωνικές δομές, τις υπηρεσίες, κρατώντας τις πόλεις λειτουργικές και τις κοινωνίες όρθιες.

«Και στους εμβολιασμούς, αν είχαμε μπει νωρίτερα στο παιχνίδι, θα είχαμε πείσει περισσότερο κόσμο και θα είχαμε αφήσει λιγότερο χώρο στις ακραίες φωνές να εκφραστούν», είπε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, και πρόσθεσε:

«Και αν θέλουμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί, πρέπει το κράτος διαχρονικά να αξιοποιήσει τη δυναμική της Αυτοδιοίκησης. Έχει σημασία να εμπιστευτεί την Αυτοδιοίκηση».

«Η χώρα χρειάζεται περισσότερη Αυτοδιοίκηση και ισχυρότερους δήμους για να πάμε πιο γρήγορα τις τοπικές μας κοινωνίες μπροστά» πρόσθεσε.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΚΕΔΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet