Πρόταση του προέδρου της ΚΕΔΕ προς δημάρχους για κατάθεση μέρους του μισθού τους στον λογαριασμό για τον «Covid-19»
kedegr/FB
Θεσμικοί Φορείς

Πρόταση του προέδρου της ΚΕΔΕ προς δημάρχους για κατάθεση μέρους του μισθού τους στον λογαριασμό για τον «Covid-19»

Να καταθέσουν το 50% των αποδοχών τους για τους επόμενους δύο μήνες στον κοινό λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση του «Covid-19» θα ζητήσει από τους συναδέλφους του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης την Τετάρτη 1 Απριλίου.

«Οι Δήμοι βρίσκονται από την πρώτη μέρα, στην “πρώτη γραμμή” της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Δίνουμε καθημερινά το “παρών” για να στηρίξουμε τους πολίτες των τοπικών μας κοινωνιών, ιδίως εκείνους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες» σημειώνει ο κ. Παπαστεργίου και προσθέτει:

«Με αίσθημα ευθύνης κι αλληλεγγύης απέναντι στους πολίτες και τις επιχειρήσεις που δοκιμάζονται, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ της ερχόμενης Τετάρτης 1 Απριλίου, θα προτείνω να ληφθεί απόφαση προκειμένου οι δήμαρχοι της χώρας να καταθέσουμε το 50% των αποδοχών μας, για τους επόμενους δυο μήνες, στον κοινό λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση του “Covid-19”. Η κίνηση μας είναι καθαρά συμβολική, αφού όλοι γνωρίζουν ότι οι αμοιβές των αιρετών της Αυτοδιοίκησης, είναι σημαντικά χαμηλότερες από αυτούς που απολαμβάνουν οι θεσμικοί εκπρόσωποι άλλων βαθμίδων του πολιτικού μας συστήματος. Όμως, αυτή που είναι ουσιαστική είναι η δέσμευσή μας ότι σε αυτήν την υγειονομική κρίση, κανένας πολίτης δεν θα είναι μόνος».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet