Σημαντική η παρουσία της ΕΕΤΑΑ στο συνέδριο της ΚΕΔΕ
Θεσμικοί Φορείς

Σημαντική η παρουσία της ΕΕΤΑΑ στο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Στην αξιοποίηση από την Τοπική Αυτοδιοίκηση των νέων αναπτυξιακών προγραμμάτων της επόμενης περιόδου και  τον ρόλο της ΕΕΤΑΑ, καθώς και την τουριστική αναβάθμιση και αειφορία των ΟΤΑ – το παράδειγμα του «Αντώνης Τρίτσης», ήταν τα θέματα  των ομιλιών που παρουσίασαν στο πρόσφατο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, Δημήτρης Μαραβέλιας και Ευαγγελία Γκόγκου, αντίστοιχα.

Ο κ. Μαραβέλιας ανέφερε ότι την περίοδο που διανύουμε βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχεδιασμός σημαντικών χρηματοδοτικών προγραμμάτων, τα οποία παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Η ΕΕΤΑΑ, έχει αναλάβει  έναν σημαντικό ρόλο για την υποστήριξη των Δήμων, μέσω της δημιουργίας Τεχνικής Υπηρεσίας και Ηλεκτρονικού Μητρώου Μηχανικών», ανέφερε ο κ. Μαραβέλιας και ενημέρωσε τους συνέδρους ότι έχει  ήδη συσταθεί και λειτουργεί Τεχνική Υπηρεσία για την εκπόνηση τεχνικών μελετών για όσους Δήμους δεν διαθέτουν επάρκεια, καθώς και Ηλεκτρονικό Μητρώο Μηχανικών (μελετητών και επιβλεπόντων), και ήδη αρκετοί Δήμοι, κυρίως νησιωτικοί και ορεινοί, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την υποστήριξή τους, προκειμένου να συντάξουν ή να ωριμάσουν μελέτες για έργα που πρόκειται να υλοποιήσουν.

Η κ. Γκόγκου, στην ομιλία της, τόνισε ιδιαίτερα την ενεργή συμπαράσταση αλλά και την αρωγή, τόσο του υπουργείου Εσωτερικών όσο και της ΕΕΤΑΑ, στους Δήμους όλης της χώρας, απέναντι στα πολλά και δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, μέσα στην υγειονομική κρίση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet