Στη Ρω και το Καστελλόριζο ο Γ. Πατούλης για την ειδική ολομέλεια της ΕΝΠΕ
Θεσμικοί Φορείς

Στη Ρω και το Καστελλόριζο ο Γ. Πατούλης για την ειδική ολομέλεια της ΕΝΠΕ

Στο πλαίσιο μιας άκρως συμβολικής πρωτοβουλίας που ανέλαβε η ΕΝΠΕ, στον απόηχο του πρόσφατου συνεδρίου της στη Ρόδο, ο περιφερειάρχης Αττικής και α’ αντιπρόεδρος της Ένωσης Γιώργος Πατούλης παραβρέθηκε σήμερα (Σάββατο 26 Νοεμβρίου) στην έκτακτη ειδική ολομέλεια που πραγματοποιήθηκε στο ακριτικό Καστελλόριζο.

Νωρίς το πρωί οι περιφερειάρχες που συμμετείχαν στο συνέδριο μετέβησαν αρχικώς στο νησί της Ρω, για να παραστούν σε μια σεμνή τελετή στο φυλάκιο της νησίδας, δίνοντας μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας απέναντι στις εντεινόμενες προκλήσεις της γείτονος. 

Ο περιφερειάρχης Αττικής κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της Δέσποινας Αχλαδιώτη, της περίφημης «Κυράς της Ρω», όπως έκαναν και ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ, περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και οι υπόλοιποι περιφερειάρχες, ενώ συνομίλησε με τους αξιωματικούς και τους οπλίτες που υπηρετούν στο φυλάκιο, τους οποίους συνεχάρη για το υψηλό φρόνημα και το ήθος τους. 

Αμέσως μετά, οι περιφερειάρχες όλης της χώρας βρέθηκαν στο Καστελλόριζο για την έκτακτη ολομέλεια της ΕΝΠΕ, στο πλαίσιο της οποίας αποφασίστηκε ομόφωνα η ενίσχυση των έργων υποδομών που υλοποιεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στη Ρω και τη Στρογγύλη από κονδύλια της ΕΝΠΕ, ως μια συμβολική κίνηση που αποτυπώνει την ισχυρή βούληση της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης να δίνει το δυναμικό «παρών» ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. 

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής για την ειδική ολομέλεια της ΕΝΠΕ

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της ΕΝΠΕ για την επίσκεψη στη Ρω

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet