Συμπόρευση ΕΕΤΑΑ – Γενικής Γραμματείας Ιθαγένειας
Θεσμικοί Φορείς

Συμπόρευση ΕΕΤΑΑ – Γενικής Γραμματείας Ιθαγένειας

Συνάντηση εργασίας, στα γραφεία της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) στην Αθήνα, είχαν το πρωί της Τρίτης 23 Ιουνίου 2020, ο γενικός γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο γενικός γραμματέας Ιθαγένειας, Αθανάσιος Μπαλέρμπας, ο πρόεδρος και ο διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ, Ηλίας Γιάτσιος και Σπύρος Σπυρίδων αντίστοιχα.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν το νέο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», καθώς και την προγραμματική σύμβαση που πρόκειται να συνάψει η ΕΕΤΑΑ με τη Γενική Γραμματεία Ιθαγένειας.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», έχει διασφαλισμένους πόρους τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ και περιλαμβάνει περί τα 5.000 έργα, από την εκτέλεση των οποίων εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν περί τις 40.000 θέσεις εργασίας, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Αναφορικά με την προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στην ΕΕΤΑΑ και τη Γ.Γ. Ιθαγένειας διευκρινίστηκε ότι αυτή γίνεται προκειμένου να  αντιμετωπιστούν, μεταξύ άλλων, οι επιτακτικές και επείγουσες ανάγκες αναδιάρθρωσης της λειτουργίας και της αξιοποίησης των δεδομένων των περιφερειακών διευθύνσεων Ιθαγένειας, προς την κατεύθυνση της ψηφιοποίησης των αρχείων των περιφερειακών δ/νσεων Ιθαγένειας Αθηνών και Κεντρικού Τομέα Δυτικής Αττικής.

«Ο ρόλος της ΕΕΤΑΑ είναι να παράσχει, με το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό της, μέσω κατάλληλων ενεργειών την αντίστοιχη επιστημονική, τεχνική και συμβουλευτική υποστήριξη σε φορείς του δημόσιου τομέα», υπογραμμίζει η Εταιρεία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet