Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στ. Πέτσα
Θεσμικοί Φορείς

Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στ. Πέτσα

Αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), αποτελούμενη από τον πρόεδρο Δημήτρη Παπαστεργίου, τον α’ αντιπρόεδρο Λάζαρο Κυρίζογλου και τον γενικό διευθυντή Γιάννη Καραγιάννη, συναντήθηκε χθες, Τετάρτη 3 Μαρτίου, με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, παρουσία του γ.γ. του υπουργείου Μιχάλη Σταυριανουδάκη και υπηρεσιακών στελεχών.

Όπως αναφέρει η ΚΕΔΕ, αντικείμενο της συνάντησης ήταν η προώθηση του διαλόγου που διεξάγεται ήδη μεταξύ της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΣ κι άλλων συναρμόδιων υπουργείων, για την εξεύρεση ουσιαστικών λύσεων στα οξυμένα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι Δήμοι της χώρας.

Ο κ. Παπαστεργίου υποστήριξε ότι «η τεράστια αύξηση του ενεργειακού κόστους απειλεί με κατάρρευση τους Δήμους. Τόνισε πως τον Ιανουάριο του 2021, η τιμή της ΜWh ήταν 63 ευρώ, ενώ έναν χρόνο μετά, τον Ιανουάριο του 2022, η τιμή εκτοξεύτηκε στα 252 ευρώ, δηλ. τέσσερις φορές επάνω. Το κόστος αυτό είναι δυσβάστακτο, ακόμη κι αν υπολογιστεί η επιδότηση που έχει ήδη δώσει το κράτος κι ανέρχεται στα 65ευρώ/MWh. Για τον σκοπό αυτό κρίνεται απαραίτητο να υπάρξει έκτακτη οικονομική ενίσχυση προς τους Δήμους, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε αυτή την αδιανόητη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet