Συνεδρίαση Δ.Σ. ΚΕΔΕ την Παρασκευή 5 Μαρτίου
Θεσμικοί Φορείς

Συνεδρίαση Δ.Σ. ΚΕΔΕ την Παρασκευή 5 Μαρτίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) θα συνεδριάσει αύριο Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021, στις 12 το μεσημέρι, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Με αφορμή την αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. η Ένωση αναφέρει τα εξής:

Πέραν από την αξιολόγηση των προβλημάτων που προκύπτουν από την πανδημία, βασικά θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι οι θέσεις της ΚΕΔΕ για τον εκλογικό νόμο και η επικύρωση των θέσεων της ΚΕΔΕ για τη «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ – ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ», όπως αυτές διαμορφώθηκαν κατά τις 10 Συνεδριακές Διασκέψεις που έγιναν τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2020 σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο ενός ανοιχτού δημοκρατικού διαλόγου.

Οι προτάσεις της ΚΕΔΕ θέτουν ως προτεραιότητα τους πολίτες καθώς όποιες αλλαγές δρομολογηθούν θα πρέπει να κινούνται στην κατεύθυνση της βελτίωσης της καθημερινότητάς τους.

Οι προτάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης λαμβάνουν υπόψιν τις ιδιαιτερότητες του γεωγραφικού χώρου της Ελλάδας, που διαθέτει πλήθος ορεινών και νησιωτικών Δήμων και υπηρετούν έναν βασικό στόχο: να διασφαλιστεί η λειτουργία των υπηρεσιών των Δήμων προς όφελος των πολιτών των τοπικών κοινωνιών.

Ο στόχος αυτός υπηρετείται μέσα από τη δημιουργία και λειτουργία ενός ισχυρού Επιτελικού Κράτους, που προβλέπει ενισχυμένο ρόλο, αρμοδιότητες και πόρους για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στην αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ θα συζητηθούν ακόμη το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου των φορέων Γενικής Κυβέρνησης, οργάνωση, λειτουργία και αξιολόγηση των Μονάδων Εσωτερικού Ελέγχου και λοιπές διατάξεις».

Επίσης ο καθηγητής Ιωάννης Ψυχάρης θα παρουσιάσει, στα μέλη του Δ.Σ., τη μελέτη με τίτλο «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Πολιτική Συνοχής: Η συμμετοχή και ο ρόλος των Δήμων στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet