Τα βραβεία της Ένωσης Δημάρχων Αττικής και της ΠΕΔΑ σε πρώην αιρετούς της αυτοδιοίκησης και σε κοινωνικούς φορείς
Θεσμικοί Φορείς

Τα βραβεία της Ένωσης Δημάρχων Αττικής και της ΠΕΔΑ σε πρώην αιρετούς της αυτοδιοίκησης και σε κοινωνικούς φορείς

Πρώην αιρετούς και φορείς που προσέφεραν σημαντικές υπηρεσίες στην Αυτοδιοίκηση και στο κοινωνικό σύνολο, βράβευσαν για έβδομη συνεχή χρονιά, η Ένωση Δημάρχων Αττικής και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής, σε εκδήλωση στο Μουσείο Ακρόπολης. 

Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, δεσμεύτηκε ότι θα υλοποιηθεί το σύνολο των έργων που είναι ενταγμένα στον «Φιλόδημο», ο οποίος, λήγει μεν στις 31 Δεκεμβρίου, αλλά θα αντικατασταθεί με νέο πρόγραμμα στις αρχές του νέου έτους. Ανέφερε ακόμα ότι το νομοσχέδιο για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από την κεντρική διοίκηση προς τους δήμους και τις Περιφέρειες, θα κατατεθεί στη Βουλή σε περίπου τέσσερις μήνες.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Αττικής, Παύλος Καμάρας, σημείωσε ότι οι αποδιδόμενες διακρίσεις, ως έναν βαθμόν λειτουργούν και ως κίνητρο στους ενεργούς αυτοδιοικητικούς, να εντείνουν τις δικές τους προσπάθειες για αποτελεσματικότερο και δημιουργικότερο έργο.

Για την κοινωνική τους προσφορά τιμήθηκαν το Χαμόγελο του Παιδιού και η Κιβωτός του Κόσμου, ενώ για την αδιάλειπτη στήριξή του στον θεσμό της Αυτοδιοίκησης, ο καθηγητής της Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Χλέπας.

Για την πολυετή συνεισφορά τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (5 θητείες) τιμήθηκαν με τιμητικές πλακέτες οι Νικόλαος Ζαγούρης, τέως κοινοτάρχης Αγίου Κωνσταντίνου, Παντελής Μέξης, τέως κοινοτάρχης Αφιδνών, Δημήτριος Μίχας, τέως κοινοτάρχης Μαγούλας, Κωνσταντίνος Πόγκας, τέως δήμαρχος Λαυρίου και ο Γεώργιος Πρίφτης, τέως κοινοτάρχης Κουβαρά.

Με εύφημο μνεία τιμήθηκαν οι εκλιπόντες Παναγιώτης Βακαλόπουλος, τέως δήμαρχος Ταύρου, Νικόλαος Βούλγαρης, τέως κοινοτάρχης Βαρνάβα, Χαράλαμπος Μπεχλιβανίδης, τέως δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Μήτρος Σουλιμνιώτης, τέως δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας και Νικόλαος Παξιμαδάς, τέως δήμαρχος Πετρούπολης.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, πρ. υπουργός – βουλευτής Χρ. Σπίρτζης, η εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛ., βουλευτής κ. Λιακούλη, η αναπλ. κοινοβουλευτική εκπρόσωπος, βουλευτής Ζωή Ράπτη, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ Δημ. Καφαντάρης, οι γεν. γραμματείς Μιχ. Σταυριανουδάκης και Μαν. Γραφάκος, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Κρήτης, πρ. υπουργός Κυρ. Βιρβιδάρης και πλήθος δημάρχων και δημοτικών συμβούλων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Α.Μιχ., δελτίο Τύπου ΕΔΑ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet