Τηλε-ημερίδες για την ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος προγραμματίζει η ΚΕΔΕ
zougla.gr
Θεσμικοί Φορείς

Τηλε-ημερίδες για την ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος προγραμματίζει η ΚΕΔΕ

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και με την ενεργό συμμετοχή των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων της χώρας, προχωρά μέσα στον Νοέμβριο στη διοργάνωση ενημερωτικών τηλε-ημερίδων, με συμμετοχή στελεχών της Αυτοδιοίκησης, επιστημόνων, εκπαιδευτικών κι εκπροσώπων φορέων και συλλόγων, με σκοπό την προώθηση των εμβολιασμών ενάντια στην Covid-19.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που ανέλαβε η ΚΕΔΕ, η οποία συμμετέχει ενεργά στην ενίσχυση του εμβολιαστικού κινήματος, με σκοπό τη θωράκιση της υγείας των πολιτών των τοπικών μας κοινωνιών από τις συνέπειες του τέταρτου κύματος της πανδημίας και της μετάλλαξης του ιού.

Στο πλαίσιο αυτό ζητήθηκε από το υπουργείο Υγείας η περαιτέρω συνδρομή της Αυτοδιοίκησης προκειμένου να αυξηθεί το ποσοστό του ενήλικου πληθυσμού που θα εμβολιαστεί, αλλά και να δοθεί ώθηση στην εμβολιαστική στρατηγική για τις ηλικίες 12-17 ετών, αφού πλέον ένα στα τρία νέα κρούσματα εμφανίζεται σε αυτή την ομάδα.

Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της πολιτείας, η ΚΕΔΕ αναλαμβάνει πρωτοβουλία, σε συνεργασία με τις ΠΕΔ της χώρας, να διοργανώσει μέσω πλατφόρμας που θα διαθέσει μία τηλεδιάσκεψη-εκδήλωση για κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Σε κάθε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί, ιατροί και παιδίατροι που έχουν ορίσει το υπουργείο και η εκάστοτε ΠΕΔ, θα δώσουν επιστημονικές απαντήσεις στα ερωτήματα που θα τεθούν από τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης, τους γονείς και τους κηδεμόνες, τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας κι άλλους φορείς, που θα κληθούν να συμμετάσχουν σε αυτήν.

Οι ενημερωτικές τηλε-ημερίδες ξεκινούν την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021 από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Έχουν προγραμματιστεί επίσης σε συγκεκριμένες ημερομηνίες οι παρακάτω αντίστοιχες εκδηλώσεις, ενώ αναμένεται η οριστικοποίηση των ημερομηνιών και για τις υπόλοιπες ΠΕΔ:

  • 3/11/2021 – ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου.
  • 9/11/2021 – ΠΕΔ Ηπείρου.
  • 10/11/2021 – ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.
  • 11/11/2021 – ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδος.
  • 12/11/2021 – ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας.
  • 23/11/2021 – ΠΕΔ Θεσσαλίας.

Με αφορμή τις εκδηλώσεις ενημέρωσης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δ. Παπαστεργίου, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού συμμετέχει από την πρώτη στιγμή ενεργά στην εθνική προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης.

»Με τη συνεργασία των ΠΕΔ και μετά από το κάλεσμα της πολιτείας, διοργανώνουμε ενημερωτικές εκδηλώσεις κι ανταποκρινόμαστε για μία ακόμη φορά σε μια πρωτοβουλία ευθύνης, συμμετέχοντας ενεργά, στην ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την ανάγκη να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τον εμβολιασμό ενάντια στην Covid.

»Το εμβόλιο είναι το πιο αποτελεσματικό “όπλο” που διαθέτουμε σήμερα και οι δήμαρχοι έχουμε ήδη δώσει πρώτοι το καλό παράδειγμα, με την προσωπική μας συμμετοχή στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας».

«Σημειώνεται ότι την ευθύνη διεξαγωγής των εκδηλώσεων την έχει η εκάστοτε ΠΕΔ, η οποία πιθανόν να αλλάξει την ημερομηνία διεξαγωγής, σε συνεννόηση με τους επιστήμονες που συμμετέχουν και τους φορείς που έχουν προσκληθεί», αναφέρει η ΚΕΔΕ στην ανακοίνωσή της.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet