Την ανάγκη μείωσης των επιτοκίων στα δάνεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συζήτησαν οι πρόεδροι της ΚΕΔΕ και του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων
Θεσμικοί Φορείς

Την ανάγκη μείωσης των επιτοκίων στα δάνεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συζήτησαν οι πρόεδροι της ΚΕΔΕ και του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠ&Δ), Δημήτρη Σταμάτη, είχαν το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης.

Ο κ. Παπαστεργίου έθεσε στον κ. Σταμάτη το αίτημα της ΚΕΔΕ για μεταφορά των δόσεων των δανειακών υποχρεώσεων των Δήμων στο τέλος της σύμβασης, όπως είχε αποφασιστεί στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, καθώς και την επιπλέον παράταση τριών μηνών, ώστε οι Δήμοι να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, με βάση τα νέα δεδομένα που δημιούργησε η υγειονομική κρίση.

Η ΚΕΔΕ έθεσε και την επιτακτική ανάγκη μείωσης των επιτοκίων στα δάνεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και τη θετική συμβολή του ΤΠ&Δ στην προσπάθεια δανεισμού των υπερχρεωμένων Δήμων, για την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων.

Ο κ. Σταμάτης αντιμετώπισε με θετική διάθεση τα αιτήματα του προέδρου και των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ και τόνισε τον σημαντικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την ύπαρξη και τη λειτουργία του Ταμείου ως εργαλείου ανάπτυξης τόσο για τις τοπικές κοινωνίες όσο και για ολόκληρη την Ελλάδα.

Για τα επιτόκια συμφωνεί ότι χρειάζονται μείωση χωρίς επιπλέον όρους και σημείωσε ότι ήδη έχει μελέτη για το θέμα και μαζί με την παράταση και μεταφορά των δόσεων θα θέσει τα θέματα στα αρμόδια υπουργεία.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Παπαστεργίου δήλωσε:

«Σήμερα επισκεφτήκαμε την Τράπεζα της Αυτοδιοίκησης. Ελπίζουμε στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί να παραμείνει στήριγμα ανάπτυξης για την Αυτοδιοίκηση.

»Η μείωση των επιτοκίων δανεισμού των Δήμων, και η μεταφορά στο τέλος των συμβάσεων των δόσεων που αναβλήθηκαν λόγω κορωνοϊού και η επιπλέον τρίμηνη παράταση τους θα αποτελέσουν ένα στιβαρό χέρι βοήθειας για τους Δήμους που πρέπει να αντιμετωπίσουν την έλλειψη εσόδων λόγων των ειδικών αναγκών που πρόεκυψαν από τον κορωνοϊό».

Από την πλευρά του ο κ. Σταμάτης ανέφερε:

«Έχοντας θητεύσει στον χώρο της Αυτοδιοίκησης είμαι πολύ χαρούμενος που σας υποδέχομαι.

»Οι Δήμοι είναι οι πιο σταθεροί, σίγουροι και κερδοφόροι πελάτες μας. Το Ταμείο δεν κινδυνεύει από τους Δήμους. Είμαστε ένα εργαλείο ανάπτυξης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

»Το θέμα της μείωσης των επιτοκίων το έχω ήδη μελετήσει και συμφωνώ ότι πρέπει να μειωθούν χωρίς άλλους όρους ώστε να συμβάλλουμε σε έργα ανάπτυξης που τελικά ωφελούν τους πολίτες.

»Το ίδιο και το αίτημά σας για την παράταση και μεταφορά των δόσεων των δανείων. Όλα αυτά θα τα θέσω στα αρμόδια υπουργεία. Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων είναι εδώ για να βοηθάει τους συνεργάτες του».

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, ο α’ αντιπρόεδρος, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο β’ αντιπρόεδρος, Δημήτριος Κάρναβος, ο γενικός γραμματέας, Δημήτριος Καφαντάρης, ο δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, ο δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, ο δήμαρχος Ήλιδος, Ιωάννης Λυμπέρης, ο δημοτικός σύμβουλος Λίμνης Πλαστήρας, Δημήτρης Τσιαντής και ο δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας, Ευάγγελος Μπαρμπάκος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet