Τι απαντά ο ΕΔΣΝΑ στις καταγγελίες του δημάρχου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
Θεσμικοί Φορείς

Τι απαντά ο ΕΔΣΝΑ στις καταγγελίες του δημάρχου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

«Απληροφόρητο για τις μεγάλες αλλαγές που συντελούνται στη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής» χαρακτηρίζει τον δήμαρχο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) με αφορμή τα όσα κατήγγειλε ο πρώτος στο πλαίσιο της πρόσφατης γενικής συνέλευσης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής.

Ο Σύνδεσμος καλεί τον δήμαρχο «αντί να εκτίθεται για μια ακόμη φορά, υποστηρίζοντας ανακρίβειες» να ενημερωθεί «για όλα όσα προωθεί ο ΕΔΣΝΑ προκειμένου η Αττική να καταστεί πρώτη Περιφέρεια στην Ανακύκλωση και την Κυκλική Οικονομία».

Ειδικότερα, σε αναλυτική ανακοίνωσή του ο ΕΔΣΝΑ απαντά σημείο προς σημείο τις καταγγελίες του κ. Κωνσταντέλλου, εστιάζοντας στα εξής σημεία:

  • Για τη νομιμότητα των αναθέσεων για τις απολυμάνσεις.
  • Για την αναγκαιότητα αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ και τις διαδικασίες με τις οποίες έγινε.
  • Για το πραγματικό κόστος των συμβούλων για τις δημοπρατήσεις των ΣΔΙΤ.
  • Για το εάν υπάρχει ή όχι υπερκοστολόγηση στη λειτουργία του ΕΜΑ.
  • Για το εάν υπάρχει ή όχι υπερκοστολόγηση στο Γραμματικό.
  • Για το εάν το κόστος των ΜΕΑ ανταποκρίνεται στη δυναμικότητά τους.
  • Για το πραγματικό ποσό που πληρώνει ο ΕΔΣΝΑ τον τόνο για τη διαχείριση των υπολειμματικών αποβλήτων.

Μαζί με τους Δήμους, αλλάζουμε ταχύτητα στη διαχείριση των απορριμμάτων

«Η αλήθεια είναι ότι η διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. Όλοι οι δήμοι, σε συνεργασία με τον ΕΔΣΝΑ και την Περιφέρεια Αττικής, δίνουν καθημερινά τον καλύτερο τους εαυτό ώστε να αλλάξουν  συνήθειες και πρακτικές ετών που βλάπτουν το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής όλων μας» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΕΔΣΝΑ και προσθέτει:

«Δίνουμε τη μάχη ώστε η διαλογή στην πηγή και η ανακύκλωση να μπουν δυναμικά στη ζωή μας και να γίνουν μέρος της καθημερινότητάς μας προς όφελος των μελλοντικών γενεών. Καλούμε τον κ. Κωνσταντέλλο να σταματήσει να λέει ανακρίβειες, να επιδείξει υπευθυνότητα και να συνεργαστεί με τον ΕΔΣΝΑ».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet