Το ΕΚΠΑ βοηθά την ΚΕΔΕ στη διαχείριση κινδύνων, καταστροφών και κρίσεων
Θεσμικοί Φορείς

Το ΕΚΠΑ βοηθά την ΚΕΔΕ στη διαχείριση κινδύνων, καταστροφών και κρίσεων

Στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) παραδόθηκε το εγχειρίδιο με τίτλο «Υποστήριξη των ΟΤΑ και δημιουργία Μηχανισμού Άμεσης Απόκρισης της ΚΕΔΕ για τη Διαχείριση Κινδύνων, Καταστροφών και Κρίσεων».

Πρόκειται για το αποτέλεσμα του εφαρμοσμένου ερευνητικού έργου που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ τη Δευτέρα 19 Ιουλίου, με τη διαδικτυακή συμμετοχή του συνόλου των δημάρχων της χώρας.

Η μελέτη εκπονήθηκε για λογαριασμό της ΚΕΔΕ από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμη Λέκκα.

Σκοπός της μελέτης είναι η υποστήριξη των ΟΤΑ και η συγκρότηση μηχανισμού καθοδήγησής τους από την ΚΕΔΕ, έτσι ώστε να μπορέσουν οι Δήμοι να ανταποκριθούν αποτελεσματικά και να επιτύχουν τη μέγιστη δυνατή προστασία, καθώς και την ελαχιστοποίηση των απωλειών και την μείωση των οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων, επισημαίνει ο κ. Λέκκας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet