Υπό εξέταση η συνεργασία της Αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού με την Παγκόσμια Τράπεζα
Θεσμικοί Φορείς

Υπό εξέταση η συνεργασία της Αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού με την Παγκόσμια Τράπεζα

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, προκειμένου να συζητήσουν για τη βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά και για πιθανή μελλοντική συνεργασία της Παγκόσμιας Τράπεζας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας.

Οι δύο πλευρές τόνισαν αρχικά την ανάγκη να στρέψουν οι δήμοι το ενδιαφέρον τους στο τρίπτυχο Ενέργεια-Ανάπτυξη-Επιχειρηματικότητα, ενώ μέσα σε αυτό το πλαίσιο έγινε αναφορά και στη συμμετοχή πέντε ελληνικών Δήμων στο «100 Climate Neutral Cities by 2030», την πρωτοβουλία της Ε.Ε. για τη δημιουργία 100 κλιματικά ουδέτερων πόλεων έως το 2030.

Η προσπάθεια αυτή αφορά στην υιοθέτηση μίας ολιστικής προσέγγισης των πέντε Δήμων, σε σχέση μεταξύ άλλων, με την παραγωγή και κατανάλωση ενέργειας, τη διαχείριση των απορριμμάτων, το μοντέλο δόμησης των πόλεων κ.λπ.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, μία πιθανή συνεργασία των ελληνικών δήμων με την Παγκόσμια Τράπεζα θα μπορούσε να αποβεί ιδιαίτερα γόνιμη στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, με τους δήμους να έχουν μπροστά τους την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τους πόρους τριών σημαντικών χρηματοδοτικών εργαλείων που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας και θα αλλάξουν προς το καλύτερο την εικόνα των τοπικών μας  κοινωνιών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet