Ψηφιακό συμπόσιο ΚΕΔΕ με τίτλο «Οι Δήμοι ως μοχλός ανάπτυξης στη μετά COVID-19 εποχή» στις 13/4
Θεσμικοί Φορείς

Ψηφιακό συμπόσιο ΚΕΔΕ με τίτλο «Οι Δήμοι ως μοχλός ανάπτυξης στη μετά COVID-19 εποχή» στις 13/4

Οι Δήμοι της χώρας από την περσινή έκρηξη της πανδημίας παραμένουν στην «πρώτη γραμμή» της μάχης και αποδεικνύουν τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι τοπικές αρχές για τη στήριξη των πολιτών και των τοπικών οικονομιών, όπως αναφέρει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

«Η επόμενη μέρα, με την επιστροφή στην κανονικότητα είναι το μεγάλο στοίχημα. Οι Δήμοι θα κληθούν να παίξουν έναν ακόμη σημαντικότερο ρόλο για τον σχεδιασμό, τον προγραμματισμό και την υλοποίηση των απαραίτητων πρωτοβουλιών και ενεργειών που θα συμβάλλουν στην τοπική ανάπτυξη και την ανάπτυξη όλης της χώρας», επισημαίνει η Ένωση.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με την Εθνική Ελληνική Επιτροπή του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (The International Chamber of Commerce), συνδιοργανώνουν το υβριδικό-ψηφιακό Συμπόσιο με θέμα «Οι Δήμοι ως μοχλός ανάπτυξης στην μετά Covid-19 εποχή», την Τρίτη 13 Απριλίου στις 10 το πρωί.

Την έναρξη του Συμποσίου θα κάνουν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου και ο πρόεδρος του ICC Ελλάς και δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας.

Παρεμβάσεις θα κάνουν οι υπουργοί: Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης,  Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο αναπληρωτής υπ. Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, και οι υφυπουργοί: Ψηφιακής Διακυβέρνησης για Θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, Γεώργιος Γεωργαντάς, Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα, Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή, η γενική γραμματέας Έρευνας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, και η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου

Η διοίκηση της ΚΕΔΕ σημειώνει ότι η εκδήλωση αποτελείται από τέσσερις θεματικές ενότητες:

  1. Επιχειρηματικότητα και αναπτυξιακά εργαλεία για την Αυτοδιοίκηση.
  2. Smart Cities – Καινοτομία και ψηφιακή εποχή.
  3. Ο ρόλος της γυναίκας στην μετά Covid-19 εποχή.
  4. Τουρισμός ως μοχλός ανάπτυξης.

Δήλωση κ. Παπαστεργίου:

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι άνθρωποί της στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων ένα χρόνο τώρα, αντιμετωπίζοντας τα πρωτόγνωρα προβλήματα που δημιούργησε η φονική πανδημία. Πάντα στην “πρώτη γραμμή” με πρωτοβουλίες για να μη μείνει κανείς πολίτης μόνος του.

»Σήμερα, έναν χρόνο μετά, συνεχίζουμε να στηρίζουμε τις τοπικές κοινωνίες, αλλά πάντα κοιτάμε μπροστά και σχεδιάζουμε τη μετά Covid-19 Ελλάδα με όραμα, μεράκι και πολύ σκληρή δουλειά.

»Με αυτοπεποίθηση κι αισιοδοξία, φιλοδοξούμε στη μετά Covid-19 εποχή, να μετατρέψουμε τους Δήμους σε μοχλούς ανάπτυξης της χώρας κι ενίσχυσης της κοινωνικής της συνοχής, ακολουθώντας τον Οδικό Χάρτη που έχουμε χαράξει ως Αυτοδιοίκηση, που περιλαμβάνει συγκεκριμένα βήματα:

  • Τη διεκδίκηση νέων ρόλων κι αρμοδιοτήτων, στο πλαίσιο της προωθούμενης μεταρρύθμισης του κράτους.
  • Την ουσιαστική συμμετοχή στο σχεδιασμό και τη διαχείριση του νέου ΕΣΠΑ.
  • Την αξιοποίηση από όλους τους Δήμους, μεγάλους και μικρούς, των πόρων του προγράμματος «Αντ. Τρίτσης».
  • Την υλοποίηση σειράς έργων και παρεμβάσεων, μέσα από την ενεργό συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης στην υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης κι Ανθεκτικότητας, που αφορούν κι επηρεάζουν την καθημερινότητα των τοπικών μας κοινωνιών.

»Με διάλογο σαν αυτόν που θα διεξαχθεί στο virtual forum της ΚΕΔΕ και του ICC, με συνεργασίες και συναινέσεις, είμαστε έτοιμοι να αφήσουμε το θετικό μας αποτύπωμα στην Ελλάδα της επόμενης ημέρας».

Tέλος, η διοίκηση επισημαίνει ότι η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας από τη σελίδα της ΚΕΔΕ, το κανάλι της Ένωσης στο Υoutube και τη σελίδα της ΚΕΔΕ στο facebook.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet