Ικανοποίηση ΚΕΔΕ για την παράταση στη ρύθμιση οφειλών προς ΟΤΑ
Αυτοδιοίκηση

Ικανοποίηση ΚΕΔΕ για την παράταση στη ρύθμιση οφειλών προς ΟΤΑ

Κατόπιν σχετικού αιτήματος που είχε διατυπώσει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, με σχετική απόφαση που εξέδωσε και η οποία δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, παρατείνει την προθεσμία υποβολής αιτήσεων πολιτών προς τους Δήμους και τα Νομικά τους Πρόσωπα, για ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών τους προς τους ΟΤΑ έως το τέλος του χρόνου.

Ειδικότερα, στην απόφαση διευκρινίζεται ότι για οφειλές που έχουν βεβαιωθεί ή θα βεβαιωθούν έως και τις 29 Νοεμβρίου του 2019, οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για υπαγωγή στην ευνοϊκή ρύθμιση έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Οι οφειλέτες θα μπορούν να εξοφλήσουν τα χρέη τους στους Δήμους σε έως 100 δόσεις, καθώς και να απαλλαγούν από προσαυξήσεις, τόκους και πρόστιμα.

Με αφορμή τη σχετική απόφαση σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τονίζει: 

«Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ θερμά την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και προσωπικά τον κ. Θεοδωρικάκο για το γεγονός ότι επέδειξε άμεσα αντανακλαστικά σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, ανταποκρινόμενη στο αίτημα της ΚΕΔΕ. Η επικείμενη ρύθμιση θα δώσει σημαντική ανάσα σε χιλιάδες πολίτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα τους δώσει την ευκαιρία να τακτοποιήσουν οικονομικές τους υποχρεώσεις που χρονίζουν.

»Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό των πολιτών, με προτεραιότητα την άμεση και αποτελεσματική εξυπηρέτησή τους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet