Κάλεσμα ΚΕΕΡΦΑ Βορείων Προαστίων για κινητοποίηση στον χώρο «στρατόπεδο συγκέντρωσης» προσφύγων στη Μαλακάσα
Αυτοδιοίκηση

Κάλεσμα ΚΕΕΡΦΑ Βορείων Προαστίων για κινητοποίηση στον χώρο «στρατόπεδο συγκέντρωσης» προσφύγων στη Μαλακάσα

Οι τοπικές επιτροπές της ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή) στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας οργανώνουν το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 μαζική εξόρμηση – κινητοποίηση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες «που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Μαλακάσα».

«Η πρόσφατη μαζική κινητοποίηση των προσφύγων στη Μυτιλήνη έβγαλε στον δρόμο την οργή των προσφύγων για τις πανάθλιες συνθήκες διαμονής, για την εξοντωτική επιλογή του αναγκαστικού εγκλωβισμού, με βάση τη ρατσιστική συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας, για τη χυδαία και βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης κατά των αιτούντων ασύλου. Ίδιες είναι και η οργή και οι συνθήκες και στο στρατόπεδο της Μαλακάσας» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές της εξόρμησης και συμπληρώνουν:

«Η κυβέρνηση και οι υπουργοί της Ν.Δ. έχουν το θράσος να αποκαλούν τους πρόσφυγες και μετανάστες ως “εισβολείς”, όταν οι ίδιοι συμμετέχουν πρόθυμα στις εισβολές των ιμπεριαλιστών και στις επιδρομές στις χώρες τους και στέλνουν φρεγάτες και “Πάτριοτ” στον Περσικό. Αντί να σπαταλούν δισεκατομμύρια για πολεμικές εκστρατείες και κυνηγητό των προσφύγων, να τα δώσουν για να φτιαχτούν σχολεία, νοσοκομεία και δημόσιες δομές φροντίδας, εδώ και τώρα, με προσλήψεις προσωπικού σε Δήμους, σχολεία και νοσοκομεία».

«Η πολιτική των περιφερειαρχών και δημοτικών αρχών είναι ένα άθλιο ρατσιστικό παζάρι με την κυβέρνηση σε βάρος των χιλιάδων προσφύγων» συνεχίζει η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ, προσθέτοντας ότι «η ρατσιστική πολιτική κυβέρνησης – δημάρχων στρώνει τον δρόμο για την επανεμφάνιση των φασιστών της Χρυσής Αυγής».

Η Κίνηση πιστεύει ότι «τα σωματεία των εργαζόμενων, οι φοιτητές και τα κινήματα πρέπει να μπουν στο πλευρό των προσφύγων». 

«Να δυναμώσουμε τη αντιρατσιστική – αντιφασιστική κινητοποιήση στις 21 Μαρτίου, στις 3μ.μ., στην Ομόνοια. Απαιτούμε: Να κλείσει το κολαστήριο της Μαλακάσας. Να μεταφερθούν οι πρόσφυγες σε δομές φιλοξενίας στις πόλεις. Ελεύθερη πρόσβαση των προσφύγων και μεταναστών σε συγκοινωνίες, παιδεία και υγεία. Στη φυλακή για πάντα οι φασίστες της Χρυσής Αυγής» αναφέρει χαρακτηριστικά και καλεί όσους επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στην εξόρμηση στο στρατόπεδο της Μαλακάσας στο τηλέφωνο 6976 245352.

Όπως ενημερώνουν θα αναχωρήσουν αυτοκίνητα από τις γειτονιές των Βορείων Προαστίων το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στη 1μ.μ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet