Καθαρισμοί & αποψιλώσεις περιοχών από τον ΣΠΑΠ στους Δήμους Κηφισιάς και Λυκόβρυσης-Πεύκης
Αυτοδιοίκηση

Καθαρισμοί & αποψιλώσεις περιοχών από τον ΣΠΑΠ στους Δήμους Κηφισιάς και Λυκόβρυσης-Πεύκης

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) ολοκληρώνει, με το τέλος της παρούσης εβδομάδας, καθαρισμούς και αποψιλώσεις ξερών χόρτων σε περιαστικές και κατοικημένες περιοχές στους Δήμους Κηφισιάς και Λυκόβρυσης – Πεύκης, στο πλαίσιο του προγράμματος συνδρομής προς τους Δήμους – μέλη του, για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου και των μέτρων πρόληψης.

Συγκεκριμένα, μία πρώτη ομάδα εργαζομένων του ΣΠΑΠ συνέδραμε τον Δήμο Κηφισιάς στον καθαρισμό και την αποψίλωση πέριξ του δρόμου Κηφισιάς – Νέας Πεντέλης από τη θέση Τρίστρατο έως την οδό Ξενίας. Παράλληλα, αποψιλώθηκε και καθαρίστηκε για ακόμη μία φορά ο περιβάλλων χώρος των δεξαμενών πλήρωσης πυροσβεστικών ελικοπτέρων που βρίσκονται στη συγκεκριμένη περιοχή.

Μία δεύτερη ομάδα εργάστηκε προκειμένου να συνδράμει τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης διενεργώντας καθαρισμούς σε περιοχές που υποδείχθηκαν από τον Δήμο, κυρίως σε καθέτους δρόμους της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου και στο ρέμα που βρίσκεται εκεί.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, δήλωσε σχετικά:

«Συνεχίσαμε και την εβδομάδα που τελειώνει το πρόγραμμα καθαρισμών που έχουμε εκπονήσει και υλοποιούμε από τις αρχές Μαΐου, με καθαρισμούς και αποψιλώσεις περιοχών που μας υποδεικνύουν οι Δήμοι – μέλη μας. Ολοκληρώσαμε τους καθαρισμούς στους Δήμους Κηφισιάς και Λυκόβρυσης – Πεύκης, σε απόλυτη συνεννόηση με τους Δήμους – μέλη.

»Η φετινή περίοδος είναι ιδιαίτερα δύσκολη λόγω των καιρικών συνθηκών, δεδομένου ότι οι βροχές που εκδηλώθηκαν ακόμη και πρόσφατα, πολλαπλασιάζουν τα αγριόχορτα και δυσχεραίνουν το έργο μας. Για τον λόγο αυτό αναζητούμε τρόπους, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τις δράσεις καθαρισμών, οι οποίες έχουν ιδιαίτερα προληπτική σημασία στην προσπάθεια να αποτρέψουμε το ενδεχόμενο εκδήλωσης κάποιου δυσάρεστου συμβάντος πυρκαγιάς κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

»Είναι αυτονόητο ότι ως ΣΠΑΠ θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε με κάθε τρόπο ανάλογες δράσεις στους Δήμους – μέλη μας, βοηθώντας με ανθρώπινο δυναμικό, μηχανολογικό εξοπλισμό και οχήματα, στην όσο το δυνατόν καλύτερη πρόληψη, αλλά και αναβάθμιση του περιβάλλοντος των Δήμων του Πεντελικού και της Αττικής».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet