ΚΕΔΕ: Αίτημα εξάμηνης παράτασης των συμβασιούχων στην καθαριότητα δήμων
Αυτοδιοίκηση

ΚΕΔΕ: Αίτημα εξάμηνης παράτασης των συμβασιούχων στην καθαριότητα δήμων

Το αίτημα να παραταθούν κατά ένα εξάμηνο οι συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων, σύμφωνα και με σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ διατυπώνει με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών ο πρόεδρος της Ένωσης, Γιώργος Πατούλης.

Ειδικότερα στην επιστολή υπογραμμίζει ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής, Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018, συνεδρίασης του Δ.Σ. συζητήθηκε η καθυστέρηση της διαδικασίας ολοκλήρωσης πρόσληψης του προσωπικού καθαριότητας που είναι σε εξέλιξη, αλλά και η αδυναμία των Δήμων να υλοποιήσουν το έργο της καθαριότητας ελλείψει προσωπικού που δεν μπορεί να αναπληρώσει το κενό που δημιουργείται μετά τη λήξη στις 31 Μαρτίου 2018 των συμβάσεων (ν.4479/2017) των ήδη εργαζομένων στην καθαριότητα.

Με δεδομένη την τεράστια υγειονομική επιβάρυνση των Δήμων και μάλιστα λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος ζητά από το Υπουργείο Εσωτερικών να προχωρήσει σε παράταση της διάρκειας απασχόλησης των ήδη απασχολουμένων συμβασιούχων μέχρι έξι μήνες. Επιπλέον, προτείνει να προβλεφθεί με τη διάταξη ότι η αμοιβή των εργαζομένων των οποίων οι συμβάσεις θα παραταθούν «θα καλύπτεται από τα ανταποδοτικά τέλη, εφόσον αυτά δεν επαρκούν και από πάσης φύσεως γενικά έσοδα των Δήμων».

Αντίστοιχα προτείνεται να υπάρξει ειδική πρόβλεψη και για την παράταση συμβάσεων που έχουν συνάψει οι Δήμοι με φυσικά ή νομικά πρόσωπα τα οποία έχουν αναλάβει με συμβάσεις την παροχή υπηρεσιών εργασιών καθαρισμού και αποκομιδής απορριμμάτων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet