ΚΕΔΕ: Ζητά αναστολή δίωξης για οφειλές ασφαλιστικών εισφορών δημ. επιχειρήσεων
Αυτοδιοίκηση

ΚΕΔΕ: Ζητά αναστολή δίωξης για οφειλές ασφαλιστικών εισφορών δημ. επιχειρήσεων

Το αίτημα να καταρτιστεί άμεσα νομοθετική πρόταση σύμφωνα με την οποία θα δίνεται λύση στο πρόβλημα που αφορά στην αναστολή ποινικής δίωξης για τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών δημοτικών επιχειρήσεων, διατυπώνει σε επιστολή του προς τους συναρμόδιους υπουργούς ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Γιώργος Πατούλης.

Ειδικότερα, ζητεί από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, και από τον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αναστάσιο Πετρόπουλο, να αναλάβουν τις αναγκαίες πρωτοβουλίες προκειμένου να βρεθεί λύση στο σχετικό πρόβλημα.

Για το συγκεκριμένο θέμα ελήφθη απόφαση στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ στις 24/5/2017, όπου και αποφασίστηκε να κατατεθεί αίτημα στα συναρμόδια υπουργεία για την επίλυση του ζητήματος.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική απόφαση, «παρά την ατομική γνωμοδότηση 160/2016 του Νομικού Συμβουλίου τους Κράτους, σύμφωνα με την οποία πρέπει να αναστέλλεται μετά τη ρύθμιση και η άσκηση ποινικής δίωξης για τα αδικήματα που προβλέπουν οι διατάξεις του ποινικού νόμου Α.Ν. 86/1967, τα δικαστήρια δεν δέχονται την άποψη αυτή και προβαίνουν σε καταδικαστικές αποφάσεις κατά των αιρετών για παράβαση του Αναγκαστικού Νόμου 86/1967».

Στην επιστολή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, αφού αναφέρεται στις νομοθετικές παρεμβάσεις που έχουν υπάρξει καθώς και στις δυσκολίες ανεύρεσης λύσης, υπογραμμίζει ότι «απαιτείται νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία να προστεθεί διάταξη στην παρ. 2γ του άρθρου 79 του Ν. 4316/2014 προκειμένου να ορίζεται ρητά ότι στους Δήμους και τις Περιφέρειες που υπάγονται στη ρύθμιση αναστέλλεται και η ποινική δίωξη για παράβαση του Αναγκαστικού Νόμου 86/1967».

Όπως ενημερώνει η Ένωση, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ αποφασίστηκε να υπάρξει συμπλήρωση της διάταξης της παρ. 2γ του άρθρου 79 του Ν. 4316/2014, με ρητή αναφορά ότι με τη ρύθμιση των οφειλών αναστέλλεται και η άσκηση της ποινικής δίωξης που προβλέπεται με τον Αναγκαστικό Νόμο 86/1967.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet