ΚΕΔΕ: Καμία περικοπή στη χρηματοδότηση κοινωνικών δομών
Αυτοδιοίκηση

ΚΕΔΕ: Καμία περικοπή στη χρηματοδότηση κοινωνικών δομών

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) εμμένει στο ότι η χρηματοδότηση των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ για την περίοδο 2014-2015 από το ΕΣΠΑ θα πρέπει να είναι τουλάχιστον στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα, δηλαδή στα 180 εκατ. ευρώ, κάτι που ομόφωνα στηρίζει το Διοικητικό Συμβούλιό της.

Σε ό,τι αφορά τους όρους και τα κριτήρια συμμετοχής των ωφελουμένων στο πρόγραμμα, η ΚΕΔΕ ζητά να παραμείνουν οι ίδιοι που ίσχυσαν και πέρυσι. Και αυτό γιατί με τη νέα προκήρυξη προβλέπεται μείωση του ποσού χρηματοδότησης ανά παιδί τουλάχιστον κατά 11,5% για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και κατά 4,5% για τις ιδιωτικές δομές, μειώνεται το όριο εισοδήματος από τα 30 χιλιάδες ευρώ στις 27 χιλιάδες ευρώ, ενώ περιορίζεται στο 70% η χρηματοδότηση της δυναμικότητας κάθε δομής, από το 100%, που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Η ΚΕΔΕ αναμένει ότι λόγω της παρατεταμένης κρίσης, ο αριθμός των αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, γι αυτό και θεωρεί εκ των ων ουκ άνευ να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα ώστε να μην αποκλειστεί κανένα παιδί. Όπως επίσης θεωρεί ότι η ενίσχυση των κοινωνικών δομών των Δήμων είναι αδήριτη ανάγκη για να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη των τοπικών κοινωνιών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet