ΚΕΔΕ: Μονόδρομος η συμφωνία με τους εταίρους
Αυτοδιοίκηση

ΚΕΔΕ: Μονόδρομος η συμφωνία με τους εταίρους

Μοναδική διέξοδο για τη χώρα και την κοινωνία αποτελεί, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), η ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους εταίρους.

Η ΚΕΔΕ επιμένει στην ψήφιση των όσων προβλέπει η συμφωνία και εξηγεί τους λόγους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Η Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού παρακολουθεί με αγωνία, όπως και η υπόλοιπη ελληνική κοινωνία, τη διαδικασία ψήφισης σήμερα από τη Βουλή των μέτρων που συμφωνήθηκαν με τους εταίρους μας, προκειμένου να δοθεί επιτέλους λύση στο πρόβλημα χρηματοδότησης της ελληνικής κοινωνίας.

Θεωρούμε ότι η ψήφιση των μέτρων και η ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους εταίρους μας, όσο επώδυνα μέτρα κι αν αυτή περιέχει, αποτελεί μονόδρομο.

Είναι η μόνη δυστυχώς ρεαλιστική επιλογή που έχουμε αυτή τη στιγμή, γι΄ αυτό οφείλουν όλοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συμπεριφερθούν με υπεύθυνο τρόπο.

Δεν έχουμε ως οικονομία άλλα χρονικά περιθώρια για καθυστερήσεις, δεν έχουμε την πολυτέλεια ως κοινωνία του διχασμού.

Η ΚΕΔΕ επιμένει στην ψήφιση των όσων προβλέπει η συμφωνία γιατί με τον τρόπο αυτό:

  • Θα αποκατασταθεί η λειτουργία του τραπεζικού συστήματος και θα μπορέσουμε με αυτό τον τρόπο να λειτουργήσουμε ξανά τους Δήμους μας. 
  • Θα δοθεί η δυνατότητα στην Πολιτεία να επιστρέψει στις Περιφέρειες της χώρας τα ταμειακά διαθέσιμα που είναι κατατεθειμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος, τα οποία είναι απαραίτητα για τη χρηματοδότηση εκατοντάδων έργων και παρεμβάσεων στους Δήμους όλης της χώρας.
  • Επισημαίνουμε την ανάγκη να προβλεφθεί στη συμφωνία με τους εταίρους η χρονική παράταση του χρόνου λήξης των έργων που χρηματοδοτούνται από το προηγούμενο ΕΣΠΑ, η οποία λήγει στις 31/12/2015. Αν δεν δοθεί παράταση, υπάρχει κίνδυνος να χαθούν κονδύλια πολλών εκατομμυρίων ευρώ, να ακυρωθούν ή να μην προλάβουν να ολοκληρωθούν έργα που έχουν ήδη ξεκινήσει και να αναγκαστεί η χώρα να επιστρέψει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
  • Εκφράζουμε για μια ακόμη φορά τη διαφωνία μας με την αλλαγή του φορολογικού καθεστώτος στα νησιά. Θεωρούμε ότι αποτελεί υποχρέωση της Κυβέρνησης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας και προκειμένου να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος, να αναζητήσει άλλα ισοδύναμα μέτρα, προκειμένου με αυτά να αποκαταστήσει το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας που δημιουργεί για τον τουρισμό και την τοπική ανάπτυξη η υιοθέτηση των νέων αυξημένων φορολογικών συντελεστών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet