ΚΕΔΕ: Να μας πει ποιοι δήμαρχοι αρνήθηκαν αντιπλημμυρικά έργα η κα Δούρου
Αυτοδιοίκηση

ΚΕΔΕ: Να μας πει ποιοι δήμαρχοι αρνήθηκαν αντιπλημμυρικά έργα η κα Δούρου

Σε δήλωση της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, που φέρεται να είπε ότι δήμαρχοι αρνήθηκαν να χρηματοδοτηθούν αντιπλημμυρικά έργα στους δήμους τους, η ΚΕΔΕ καλεί την περιφερειάρχη να αναλάβει τις ευθύνες της και της θέτει τέσσερα ερωτήματα.

Συγκεκριμένα, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Γιώργος Πατούλης, ζητεί από την περιφερειάρχη να πει ποιοι δήμαρχοι, με ονοματεπώνυμα, αρνήθηκαν τη χρηματοδότηση αντιπλημμυρικών έγων, καθώς, επίσης, ποια αντιπλημμυρικά έργα έχει συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας τα οποία δεν εκτελέστηκαν λόγο άρνησης δημάρχων, γιατί δεν έχει χρηματοδοτήσει αντιπλημμυρικά έργα στον Δήμο Αμαρουσίου και πότε θα παρουσιάσει ένα εφαρμόσιμο σχέδιο για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής, όπως σημειώνεται στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Τα ψέματα τελείωσαν κα Δούρου – 4 ερωτήματα για την κα περιφερειάρχη, που απαιτούν άμεσες απαντήσεις

Με αφορμή όσα φέρεται να δήλωσε σε συνέντευξή της η περιφερειάρχης Αττικής, κα Ρ. Δούρου, σχετικά με τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στους Δήμους ευθύνης της και την υποτιθέμενη σύγκρουσή της με δημάρχους για το θέμα αυτό, της απευθύνουμε τέσσερα καθαρά ερωτήματα:

1. Να μας πει συγκεκριμένα, με ονοματεπώνυμα, με ποιους δημάρχους συγκρούστηκε. Να μας πει ποιοι είναι οι δήμαρχοι που προέταξαν την ανάπλαση πλατειών και αρνήθηκαν να τους χρηματοδοτηθούν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στους Δήμους τους. Αν δεν το κάνει, είναι συκοφάντης.

2. Να μας πει η κα Δούρου ποια έργα αντιπλημμυρικής προστασίας έχει συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό της Περιφερειας Αττικης, τα οποία δεν έχουν εκτελεστεί, εξαιτίας της άρνησης των δημάρχων να τα υλοποιήσουν.

3. Να απαντήσει η κα Δουρου γιατί δεν έχει χρηματοδοτήσει μέχρι σήμερα η Περιφέρεια Αττικης στη διάρκεια της θητείας της, τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε γειτονιές του Δήμου Αμαρουσίου, παρά το γεγονός ότι ο Δήμος έχει καταθέσει δέκα ολοκληρωμένες μελέτες στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας.

4. Πότε θα μας παρουσιάσει επιτέλους η κα Δούρου ένα ρεαλιστικό κι εφαρμόσιμο σχέδιο για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής; Αν και βρίσκεται ήδη τρία χρόνια στο τιμόνι της Περιφέρειας, μέχρι σήμερα υλοποιεί τον σχεδιασμό της προηγούμενης διοίκησης, Σγουρού. Ας μας πει ξεκάθαρα πότε θα κλείσει η Φυλή, πότε θα κατασκευαστούν οι υποδομές που απαιτούνται για το υποτιθέμενο σχέδιό της και από πού θα χρηματοδοτηθεί το σχέδιο αυτό.

Τα ψέματα για την κα Δούρου τελείωσαν.

Αντί να κρύβει την ανικανότητά της στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της αντιπλημμυρικής προστασίας της Αττικης πίσω από δασάρχες ή από ανύπαρκτες συγκρούσεις και διαφωνίες της με δημάρχους, ας αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet