ΚΕΔΕ: Ο αθλητισμός μπορεί να γίνει πυλώνας ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας
Αυτοδιοίκηση

ΚΕΔΕ: Ο αθλητισμός μπορεί να γίνει πυλώνας ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας

Στην αναγκαιότητα ενός εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού που θα προβλέπει την υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων υποστήριξης των ομοσπονδιών, των συλλόγων και γενικά των ανθρώπων που ασχολούνται με τον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης.

«Ο αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια. Ο αθλητισμός εκτός από σημαντικά οφέλη που προσφέρει στην υγεία, μπορεί να αποτελέσει, με σωστές στρατηγικές κινήσεις, έναν από τους πυλώνες της ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας. Η κατάλληλη αξιοποίηση των Ολυμπιακών Ακινήτων για τη διεξαγωγή παγκόσμιων αθλητικών γεγονότων, η δημιουργία πρότυπων προπονητικών κέντρων διεθνών προδιαγραφών καθώς και η εξασφάλιση στέγασης σε αθλητικούς συλλόγους, ομάδες και ομοσπονδίες, αποτελούν μερικές από τις βασικές προϋποθέσεις για την επίτευξη ενός τέτοιου στόχου» σημείωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

Στη συνέχεια ο κ. Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ Βαθμού να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην υλοποίηση ενός τέτοιου εθνικού στρατηγικού σχεδίου. «Η σημερινή πραγματικότητα είναι τουλάχιστον απογοητευτική. Ολυμπιακά ακίνητα, κτηριακές υποδομές, εγκαταστάσεις και γήπεδα παραμένουν αναξιοποίητα. Ομοσπονδίες, σύλλογοι και ομάδες αναγκάζονται πολλές φορές να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για να προετοιμαστούν σωστά. Η κατάσταση που επικρατεί στην Αττική είναι ενδεικτική. Μπορεί οι δήμοι της Αττικής να καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες για την υποστήριξη των αθλητών μας, αλλά η αδράνεια της περιφέρειας και τον εμπλεκόμενων υπουργείων δεν επιτρέπει να υλοποιηθούν ουσιαστικές παρεμβάσεις. Μαζί με τους ανθρώπους που εμπλέκονται στον αθλητισμό θα διαμορφώσουμε ένα στρατηγικό πλάνο η υλοποίηση του οποίου θα συμβάλει στην ανάπτυξη του αθλητισμού στην Ελλάδα» επισήμανε.

Η αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης από την πλευρά της εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη θετική ανταπόκριση του προέδρου της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλη, καθώς και για τις θέσεις τις οποίες διατύπωσε.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Δημήτρης Τραμπάκουλας, αφού αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σε σχέση με τις αθλητικές υποδομές και τη φιλοξενία ομάδων και συλλόγων, επισήμανε ότι τα τελευταία χρόνια η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει υλοποιήσει δράσεις και ενέργειες που θα τους βοηθήσουν.

Ο πρόεδρος χαιρέτισε με ικανοποίηση τις προτάσεις του κ. Γ. Πατούλη και συμφώνησε ότι ο αθλητισμός και η σωματική άσκηση μπορούν να έχουν πολύ σημαντικό οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Το επόμενο διάστημα θα υπάρξει νέα συνάντηση στην οποία και θα αναπτυχθούν τα αναγκαία βήματα που πρέπει να υλοποιηθούν προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της μετεξέλιξης του αθλητισμού σε πυλώνα εθνικής ανάπτυξης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκτός από τον πρόεδρο Γ. Πατούλη και τον Δ. Τραμπάκουλα, ο ολυμπιονίκης και πρώην πρόεδρος της ΕΛΟΠ Κώστας Θάνος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet