ΚΕΔΕ: Ποιους προσπαθεί να καλύψει ο κ. Χριστοδουλάκης;
Αυτοδιοίκηση

ΚΕΔΕ: Ποιους προσπαθεί να καλύψει ο κ. Χριστοδουλάκης;

“Ποιους προσπαθεί να καλύψει ο κ. Χριστοδουλάκης;” αναρωτιέται η ΚΕΔΕ, με αφορμή ανακοίνωση του υπηρεσιακού υπουργού ότι απουσίασε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης από τη συνεδρίαση για τα έργα του ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-2013.

Στην ανακοίνωσή της, η ΚΕΔΕ αναφέρει:

Με έκπληξη διαβάσαμε τη δήλωση του υπουργού Οικονομίας κ. Χριστοδουλάκη, σχετικά με τη μη παρουσία του προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στη χθεσινή (σ.σ. προχθεσινή) συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο, με αντικείμενο την υλοποίηση του ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-2013.

Η έκπληξη μας οφείλεται στο γεγονός ότι η αναφορά αυτή έγινε παρά το γεγονός ότι στη συνεδρίαση αυτή δεν είχε προσκληθεί ο Γ. Πατούλης, αφού η συνάντηση γινόταν σε επίπεδο τεχνικών εμπειρογνωμόνων. Για τον λόγο αυτό στη συνεδρίαση εκπροσωπήθηκε η ΚΕΔΕ από τους εξειδικευμένους συμβούλους της σε θέματα ευρωπαϊκών προγραμμάτων κ.κ. Μαϊστρο και Ζερβό.

Στη συνάντηση ο εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ κ. Ζερβός:

  • Έθεσε το θέμα της ανάγκης παράτασης του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2007-2013, διαβάζοντας επιστολή του προέδρου της Ένωσης.
  • Την ίδια επιστολή παρέδωσε και στο γραφείο του Υπουργού στη συνέχεια, όπου γινόταν εκτενής αναφορά στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στους Δήμους το πάγωμα εκατοντάδων έργων σε όλη την Ελλάδα, καθώς και ο κίνδυνος να καταλογιστούν στους δημάρχους ρήτρες εκατομμυρίων ευρώ από τη ματαίωση των έργων.
  • Παράλληλα, παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνας που έχει κάνει η ΚΕΔΕ σε όλους τους Δήμους, όπου αναφέρονται αναλυτικά ποια έργα έχουν παγώσει και κινδυνεύουν με ματαίωση.

Μετά από όλα αυτά, μας προξενεί κατάπληξη πώς μπορεί να ισχυρίζεται ο κ. Χριστοδουλάκης ότι δεν τέθηκε από την ΚΕΔΕ το ζήτημα της παράτασης, όταν επιπλέον εμείς είμαστε που τον συγχαρήκαμε δημόσια για την πρωτοβουλία του να θέσει ως υπηρεσιακός υπουργός το πρόβλημα στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα.

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι ο κ. υπουργός αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αυτή τη δήλωση μετά από πιέσεις που του ασκήθηκαν από την πλευρά της απελθούσας κυβέρνησης.

Αλλά εύλογα αναρωτιόμαστε, αν όλα έγιναν σωστά από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου, γιατί σπεύδει τώρα ο κ. Χριστοδουλάκης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να θέσει το πρόβλημα και να βρει λύση; Ποιους προσπαθεί να καλύψει; 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet