ΚΕΔΕ: Ποτέ δεν θέσαμε θέμα συνταγματικότητας του «Κλεισθένη»
Αυτοδιοίκηση

ΚΕΔΕ: Ποτέ δεν θέσαμε θέμα συνταγματικότητας του «Κλεισθένη»

«Ποτέ δεν θέσαμε θέμα συνταγματικότητας του “Κλεισθένη”» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλοτροπολογία που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με την για τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών μαζί με τις ευρωεκλογές.

«Ο κ. Τζανακόπουλος δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια» επισημαίνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος στην ακόλουθη ανακοίνωση:

H ΚΕΔΕ ποτέ δεν έθεσε θέμα συνταγματικότητας του «Κλεισθένη»
Ο κ. Τζανακόπουλος δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια

Με αφορμή σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Τζανακόπουλου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, όπου προσπάθησε ανεπιτυχώς να δικαιολογήσει την τροπολογία – ντροπή για την αλλαγή ημερομηνίας των αυτοδιοικητικών εκλογών, κόντρα σε όσα προβλέπει ο «Κλεισθένης» που η ίδια η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

Πρώτον, ο κ. Τζανακόπουλος αδικεί τον εαυτό του. Οφείλει να είναι στοιχειωδώς ειλικρινής και να παραδεχθεί ότι η τροπολογία αυτή κατατέθηκε, γιατί απλά άλλαξε ο εκλογικός σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλα σχεδίαζαν μερικές μέρες πριν, όταν κατέθεταν τον «Κλεισθένη», κι άλλος φαίνεται πλέον ότι είναι ο εκλογικός τους σχεδιασμός, μετά τις εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων, αλλά και των νέων οικονομικών μέτρων που θα κληθούν να υλοποιήσουν.

Δεύτερον, είναι και άδικο και λάθος να ρίχνει ευθύνη στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ για μια τροπολογία που καταθέτουν οι βουλευτές του κόμματός του. Γνωρίζει καλά ο κ. Τζανακόπουλος ότι λέει ψέματα όταν ισχυρίζεται ότι δήθεν φοβήθηκαν τις νομικές ενέργειες της Αυτοδιοίκησης, για την πιθανή ακύρωση του νόμου.

Η ΚΕΔΕ ποτέ δεν έθεσε θέμα συνταγματικότητας του «Κλεισθένη».

Η αλήθεια είναι ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, επισήμανε στη Βουλή την ανάγκη να μην επαναληφθούν τα λάθη που έγιναν από το υπουργείο Εσωτερικών, όπως στην περίπτωση των εργαζομένων στην καθαριότητα των Δήμων, όπου κρίθηκε αντισυνταγματική η τότε νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ έκανε το αυτονόητο, επισήμανε την ανάγκη να μην υπάρξουν στον «Κλεισθένη» προβλήματα συνταγματικότητας, γιατί αυτό θα δημιουργούσε χάος στην Αυτοδιοίκηση. Πώς είναι δυνατόν αυτή την υπεύθυνη στάση και συμπεριφορά του προέδρου της ΚΕΔΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να τη χαρακτηρίζει ως μη υπεύθυνη;

Τρίτον, οφείλει ο κ. Τζανακόπουλος να παραδεχθεί ότι κάθε σοβαρή κυβέρνηση και κάθε σοβαρός υπουργός οφείλει πριν καταθέσει ένα νομοσχέδιο στη Βουλή να έχει διασφαλίσει ότι δεν είναι αντίθετο με το Σύνταγμα. Ιδιαίτερα αν το νομοσχέδιο αυτό συζητείται δημόσια πάνω από 1,5 χρόνο. Εκτίθεται λοιπόν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν αναφέρει επί λέξει ότι «θα πρέπει να κάνουμε μια πολύ σοβαρή νομική και συνταγματική συζήτηση» εκ των υστέρων, όταν έχει ήδη κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή. Αν δεν έγινε σοβαρή συζήτηση μέχρι σήμερα, ποιος ευθύνεται; Πάντως όχι η ΚΕΔΕ και ο πρόεδρός της.

Παρά τις αδιαμφισβήτητες ικανότητές του, ο κ. Τζανακόπουλος δεν είναι ο Χάρι Πότερ. Όσο και να προσπαθήσει, δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα από τον ελληνικό λαό. Πίσω από την τροπολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών τον Μάιο και όχι τον Οκτώβριο, όπως προβλέπει ο «Κλεισθένης», είναι η πρόθεσή τους να διεξάγουν ταυτόχρονα ευρωεκλογές, εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet