ΚΕΔΕ προς Ν. Βούτση: Πάρτε μόνοι σας τα διαθέσιμα, αλλά και την ευθύνη
Αυτοδιοίκηση

ΚΕΔΕ προς Ν. Βούτση: Πάρτε μόνοι σας τα διαθέσιμα, αλλά και την ευθύνη

Με αφορμή το περιεχόμενο επιστολής που απέστειλε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ν. Βούτσης προς όλους τους Δήμους της χώρας, με την οποία τους ζητά να καταθέσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα κατ΄ εφαρμογή των όσων προβλέπει η γνωστή σε όλους Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, θα θέλαμε ως ΚΕΔΕ να ξεκαθαρίσουμε ότι η θέση μας για το συγκεκριμένο ζήτημα δεν έχει αλλάξει, σε σχέση με την απόφαση που λάβαμε στο Συνέδριο της Χαλκιδικής τον προηγούμενο μήνα.

Επιπλέον, έχει επιδεινωθεί η ήδη κακή οικονομική κατάσταση όλων των Δήμων, οι οποίοι αν αναγκαστούν να καταθέσουν τα όποια ταμειακά διαθέσιμα έχουν σήμερα, θα αντιμετωπίσουν ακόμη και πρόβλημα λειτουργίας.

 Με βάση λοιπόν τα σημερινά δεδομένα:

  1. Εμμένουμε στις αποφάσεις που έχουν μέχρι σήμερα ληφθεί στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ και στα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων.
  2. Εμμένουμε στην άποψη ότι η Κυβέρνηση έχει τη νομική δυνατότητα να δεσμεύσει τα διαθέσιμά μας, χωρίς να απαιτείται απόφαση των Δημοτικών Συμβουλίων, αναλαμβάνοντας η ίδια εξολοκλήρου την ευθύνη για το αποτέλεσμα της απόφασης αυτής.
  3. Θα τεθεί προς συζήτηση το περιεχόμενο της επιστολής του κου Βούτση στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη, όπου εκεί θα αποφασιστεί αν χρειάζεται να αναθεωρηθεί η στάση που θα τηρήσουμε ως Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού στο ζήτημα των ταμειακών μας διαθεσίμων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet