ΚΕΔΕ: Στην τελική ευθεία ο 2ος Μαραθώνιος Καινοτομίας για τις έξυπνες πόλεις
Αυτοδιοίκηση

ΚΕΔΕ: Στην τελική ευθεία ο 2ος Μαραθώνιος Καινοτομίας για τις έξυπνες πόλεις

Με υψηλό ποσοστό συμμετοχής συνεχίζεται ο 2ος Μαραθώνιος Καινοτομίας για τις έξυπνες πόλεις που διοργανώνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) με την υποστήριξη της Crowdpolicy.

Μέχρι στιγμής  έχουν ολοκληρωθεί τα περιφερειακά εργαστήρια καινοτομίας στις 14 πόλεις (Χαλκίδα, Κομοτηνή, Λαμία, Σάμος, Λάρισα, Ιωάννινα, Κως, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Χανιά, Τρίπολη, Σύρος, Μυτιλήνη) και σήμερα, Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018, θα πραγματοποιηθούν και τα δύο τελευταία στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στη Ρόδο και στον Μύλο Ματσόπουλου στα Τρίκαλα.

Σε μήνυμα του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, επισημαίνει:

«Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδαος για 2η χρονιά διοργανώνει τον Μαραθώνιο Καινοτομίας για τις έξυπνες πόλεις. Φέτος φτάσαμε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας με τα 16 τοπικά εργαστήρια CityLabs που κάνουμε. Είναι στρατηγικός μας στόχος να στηρίξουμε στην πράξη τους νέους μας που θέλουν να δημιουργήσουν στην Ελλάδα και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες και νέες θέσεις εργασίας μέσα από την τοπική ανάπτυξη και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των πόλεών μας. Το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουμε τη λειτουργία του ΚΕΔΕ Innovation Lab, ενός εργαστηρίου καινοτομίας για τις έξυπνες πόλεις, μέσα από το οποίο θα υποστηρίζουμε την ολοκλήρωση αυτών των ιδεών σε έτοιμα προϊόντα και την άμεση λειτουργία τους στους Δήμους.

»Επιπρόσθετα μέσα από τη διαδικασία αυτή υλοποιούμε και ενεργοποιούμε σύγχρονες υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για όλους τους Δήμους, ανεξάρτητα από την κατάσταση και την τεχνογνωσία στην οποία βρίσκεται ο καθένας, με στόχο οι πολίτες να διευκολύνονται στις συναλλαγές τους με τους Δήμους. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες, τους Δήμους, τα στελέχη μας, τους χορηγούς και υποστηρικτές για τη στήριξή τους σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια».

Μέχρι στιγμής έχουν παρουσιαστεί, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, περίπου 90 ιδέες στα 14 εργαστήρια και με τα δύο τελευταία αναμένεται να ξεπεράσουν τις 100.

Το αμέσως επόμενο διάστημα η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος σε συνεργασία με τους Δήμους που συμμετέχουν στον Μαραθώνιο δρομολογεί την κάλυψη των εξόδων των ομάδων που διακρίθηκαν στα περιφερειακά εργαστήρια ώστε να συμμετέχουν με τα έξοδα μετάβασης και διαμονής καλυμμένα στον Μαραθώνιο Καινοτομίας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα.

Παράλληλα στις 10 Ιουνίου ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής για τον Μαθητικό Διαγωνισμό. Υποβλήθηκαν 51 προτάσεις από μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου που προέρχονται από 25 διαφορετικούς Δήμους σε όλη την Ελλάδα. Τη στιγμή αυτή δρομολογείται, όπως ενημερώνει η Ένωση, η αξιολόγηση και οι ομάδες που θα προκριθούν θα ειδοποιηθούν έγκαιρα ώστε να παρουσιάσουν την ιδέα τους στις 30 Ιουνίου σε παράλληλη δράση με τον Μαραθώνιο. Μετά τη δράση θα ακολουθήσουν τεχνολογικά workshop για παιδιά.

Την Τρίτη 19 Ιουνίου στις 17:00 στα γραφεία της ΚΕΔΕ θα πραγματοποιηθεί το Open Day του Μαραθωνίου, στον οποίο στελέχη της ΚΕΔΕ, αιρετοί, εκπρόσωποι των Δήμων, μέντορες, στελέχη χορηγών, διαγωνιζόμενοι, καθώς και κάθε ενδιαφερόμενος θα ενημερωθούν για τη διαδικασία του Μαραθωνίου και θα γίνει παρουσίαση και συζήτηση των προδιαγραφών και ζητουμένων της διαδικασίας.

Σε τελική ευθεία βρίσκονται οι εγγραφές για τον Μαραθώνιο που θα πραγματοποιηθεί από 28 Ιουνίου έως 1η Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα. Μέχρι στιγμής έχουν γραφτεί συνολικά 350 άτομα, εκ των οποίων 220 διαγωνιζόμενοι σε 70 ομάδες, ενώ αναμένεται οι διαγωνιζόμενες ομάδες να ξεπεράσουν τις 100. Όσοι διαγωνιζόμενοι δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή (early bird) -μέχρι 20 Ιουνίου- μαζί με την ομάδα τους και διαγωνιστούν θα συμμετέχουν σε κλήρωση και 20 τυχεροί θα κερδίσουν δωροεπιταγές αξίας 100 ευρώ.

Παράλληλα με τον Μαραθώνιο θα διοργανωθούν την Παρασκευή 29 Ιουνίου δύο ενδιαφέροντα Workshop ανοιχτά στο κοινό. Το πρώτο θα αφορά στον απολογισμό της επιτροπής Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕμ καθώς και σε παρουσίαση διαδικτυακών υπηρεσιών μέσω GovHub και του επιχειρηματικού επιταχυντή της ΚΕΔΕ για την ανάπτυξη υπηρεσιών για τους Δήμους – ΚΕΔΕ Innovation Lab καθώς και ομιλίες προσκεκλημένων ομιλητών από το εξωτερικό όπως του dr. Jonathan Reichental, Chief Information Officer (CIO) City of Palo Alto. Το δεύτερο θα είναι εργαστήριο έξυπνων πόλεων (Smartcity Lab) με παρουσιάσεις λύσεων έξυπνων πόλεων από την Cosmote – Innovation enabler και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων – fin-gov tech enabler.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet