ΚΕΔΕ: Στις τοπικές κοινωνίες και όχι στο Υπερταμείο να περάσουν τα ακίνητα του Δημοσίου
Αυτοδιοίκηση

ΚΕΔΕ: Στις τοπικές κοινωνίες και όχι στο Υπερταμείο να περάσουν τα ακίνητα του Δημοσίου

Την πλήρη αντίθεσή τους στη μεταφορά ακινήτων κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ), που είναι θυγατρική εταιρεία του Υπερταμείου, εκφράζει με ομόφωνο ψήφισμά του το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. υπογράμμισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού λέει «όχι»  στο ξεπούλημα των ακινήτων του Δημοσίου και τονίζει ότι «κανείς δεν έχει δικαίωμα να αφαιρεί από τις τοπικές κοινωνίες ζωτικούς χώρους». 

Στο ψήφισμα επισημαίνεται ότι η σχετική εξέλιξη έχει ως συνέπεια να αφαιρούνται χιλιάδες ζωτικοί χώροι που ήταν σε χρήση των δημοτών, αποκλείοντας ακόμα και την πρόσβαση σε αυτούς με την έναρξη της εκμετάλλευσής τους.

Το Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, με το ομόφωνο ψήφισμά του, εκφράζει «την πλήρη αντίθεσή του σ’ αυτή την εκχώρηση και απαιτεί την επιστροφή αυτής της δημόσιας περιουσίας στις τοπικές κοινωνίες και τους δημότες».

Ψήφισμα Δ.Σ. ΚΕΔΕ για τη μεταφορά ακινήτων σε ιδιώτες

Με τις υπουργικές αποφάσεις ΦΕΚ Β 2317/19-6-18 και ΦΕΚ Β 2320/19-6-18 δημοσιεύτηκε η λίστα των ακινήτων του Δημοσίου και η απόφαση παραχώρησής τους στην ΕΤΑΔ. Αυτό έγινε κατόπιν αιτήματος του υπερταμείου – ΕΕΣΥΠ την 14-6-18.

Η παραχώρηση αυτή των ακινήτων του Δημοσίου στην ΕΤΑΔ και ταυτόχρονα στο Υπερταμείο σημαίνει παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας ως εγγύηση της εκπλήρωσης των υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τους δανειστές για 99 χρόνια, παραχωρώντας τους συγχρόνως τη δυνατότητα εκμετάλλευσής τους και σε περίπτωση αδυναμίας εκπλήρωσης των δυσβάστακτων μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας, ακόμα και την πώλησή τους.

Η εξέλιξη αυτή μας βρίσκει αντίθετους αφού, πέραν των άλλων μνημονιακών περικοπών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους πολίτες της χώρας, αφαιρούνται χιλιάδες ζωτικοί χώροι που ήταν σε χρήση των δημοτών, αποκλείοντας ακόμα και την πρόσβαση σε αυτούς με την έναρξη της εκμετάλλευσής τους.

Ως Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας σ’ αυτή την εκχώρηση και απαιτούμε την επιστροφή αυτής της δημόσιας περιουσίας στις τοπικές κοινωνίες και τους δημότες μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet