ΚΕΔΕ: Τα… είπε με τους υπουργούς για τις κοινωνικές δομές των Δήμων
Αυτοδιοίκηση

ΚΕΔΕ: Τα… είπε με τους υπουργούς για τις κοινωνικές δομές των Δήμων

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) εμμένει στη χρηματοδότηση των 1.100 παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ των Δήμων τουλάχιστον στα περυσινά επίπεδα, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες κοινωνικές ανάγκες και μάλιστα αυτό να γίνει άμεσα καθώς τα χρονικά περιθώρια για την υλοποίηση του προγράμματος έχουν εκλείψει.

Αυτό τονίστηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης της ΚΕΔΕ Σίμος Δανιηλίδης με τους υφυπουργούς Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Πλακιωτάκη και τη γενική γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων πόρων Άννα Δαλλαπόρτα για το θέμα της χρηματοδότησης (το διάστημα 2014-2015) αυτών των κοινωνικών δομών των Δήμων.

Οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ υπογράμμισαν ότι η συνεχιζόμενη κρίση, με την αύξηση της ανεργίας και τη μείωση των οικογενειακών εισοδημάτων, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια φέτος στην αύξηση του αριθμού των αιτήσεων για συμμετοχή των παιδιών στο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα φιλοξενίας. Η εκτίμηση είναι ότι οι αιτήσεις θα ξεπεράσουν τις 100 χιλιάδες. Άρα, με βάση τα παραπάνω, η Πολιτεία θα πρέπει να γνωρίζει ότι σε περίπτωση μειωμένης σε σχέση με πέρυσι χρηματοδότησης θα μείνουν εκτός των δομών αυτών χιλιάδες παιδιά, ενώ υπάρχει κίνδυνος και πολλοί εργαζόμενοι σε αυτές τις δομές να χάσουν τη δουλειά τους.

Όπως δήλωσαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης της ΚΕΔΕ, στη συνάντηση τονίστηκε η ανάγκη να βρεθεί επειγόντως λύση για τη χρηματοδότηση των δομών αυτών προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίηση του προγράμματος και να προκηρυχθούν οι θέσεις, δεδομένου ότι τα χρονικά περιθώρια για την προετοιμασία και την έγκαιρη και χωρίς προβλήματα έναρξή του έχουν στενέψει ασφυκτικά.

Οι δύο υφυπουργοί δεσμεύτηκαν ότι θα προσπαθήσουν να δώσουν όσο το δυνατό γρηγορότερα λύση στο πρόβλημα. Η ΚΕΔΕ τελεί εν αναμονή των αποφάσεων αυτών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet