ΚΕΠ Υγείας λειτουργεί στον Δήμο Μεγαρέων
Αυτοδιοίκηση

ΚΕΠ Υγείας λειτουργεί στον Δήμο Μεγαρέων

Παρουσία δημοτών και γιατρών εγκαινίασε την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018 το ΚΕΠ Υγείας του ο Δήμος Μεγαρέων, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ.

Την τελετή των εγκαινίων άνοιξε με χαιρετισμό του ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόριος Σταμούλης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Το πολυτιμότερο αγαθό για τον άνθρωπο είναι αναμφισβήτητα η υγεία. Η πρόληψη είναι ο καλύτερος τρόπος διατήρησης αυτού του αγαθού. Το προλαμβάνειν, κάλλιον του θεραπεύειν. Ό,τι λοιπόν συμβάλλει προς αυτήν την κατεύθυνση είναι χρήσιμο και πολύτιμο. Επομένως η λειτουργία των ΚΕΠ Υγείας, που ο ρόλος τους είναι η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση, η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων και παραπομπών σε δομές υγείας, θα ωφελήσει αφάνταστα δεδομένου, ότι απευθύνεται σε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως ασφαλιστικής ικανότητας. Οφείλουμε λοιπόν όλοι να στηρίξουμε αυτόν τον θεσμό και να τον καταστήσουμε γνωστό σε όλους  τους πολίτες, προκειμένου να κάνουν χρήση αυτού του ευεργετήματος».

Ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, δημάρχος Αμαρουσίου, λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης δεν παρέστη, συνεχάρη, όμως, τον δήμαρχο Μεγαρέων και δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για έναν θεσμό που υπηρετεί την Υγεία του Πολίτη προωθώντας την πρόληψη πριν καν ακόμα χρειαστεί ιατρική αντιμετώπιση. Μέσα από τα ΚΕΠ Υγείας προσφέρουμε ενημέρωση και συμβουλευτική για οκτώ θανάσιμα νοσήματα, τα οποία, εάν προληφθούν, είναι ιάσιμα σε συντριπτικό ποσοστό. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει στη διάθεσή της ένα εργαλείο το οποίο εάν αξιοποιηθεί έχει άμεσα οφέλη στην υγεία του δημότη».

Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από τον γενικό διευθυντή του ΕΔΔΥΠΠΥ, Σωτήρη Παπασπυρόπουλο, ο οποίος αναφέρθηκε στον σκοπό και τα προγράμματα προαγωγής υγείας του ΕΔΔΥΠΠΥ που βασίζονται στην πρόληψη, αλλά και στους Δήμους – μέλη που απαρτίζουν το Δίκτυο και που μέχρι σήμερα φθάνουν τους 202. Ακόμη συνεχάρη τις υπηρεσίες του Δήμου για την ποιότητα της δουλειάς που μέχρι σήμερα έχουν κάνει ώστε το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Μεγαρέων να ξεκινήσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Στην εκδήλώση παρευρέθηκαν ο βουλευτής Αττικής Θανάσης Μπούρας, ο βουλευτής Επικρατείας Βασίλης Οικονόμου, οι αντιδήμαρχοι Δήμου Μεγαρέων Ελευθέριος Κοσμόπουλος, Κωνσταντίνος Φυλακτός, Νικόλαος ΠαπαπανούσηςΕλένη Ρήγα, ο πρόεδρος του ΝΠΙΔ ΔΗΚΕΔΗΜΕ και δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Κορώσης και ο διευθυντής της ΔΕΚΕΔΗΜΕ κ. Χατζηκωνσταντίνου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κωνσταντίνος Δρυμούσης, Κωνσταντίνος Καράμπελας, εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Υγείας και ο κ. Γεώργιος Μιχάλαρος, πρ. πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, ο τοπικός σύμβουλος Μεγάρων Παναγιώτης Χαλόφτης, η διευθύντρια των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μεγαρέων Ελένη Τανή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet