Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις για το πάρκινγκ στον σταθμό Μετρό «Δουκ. Πλακεντίας» – Νέα διαμαρτυρία στις 4 Μαρτίου
Αυτοδιοίκηση

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις για το πάρκινγκ στον σταθμό Μετρό «Δουκ. Πλακεντίας» – Νέα διαμαρτυρία στις 4 Μαρτίου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον χώρο του πάρκινγκ του σταθμού Μετρό «Δουκ. Πλακεντίας» πραγματοποίησαν την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2019 συλλογικότητες που αντιδρούν στη λειτουργία του χώρου στάθμευσης με καταβολή εισιτηρίου.

Μάλιστα, προγραμματίζετε εκ νέου συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019 στις 7:30 το πρωί στην είσοδο του πάρκινγκ.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν οι συλλογικότητες και κινήσεις: Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής, Αντίσταση και Ανατροπή – Αντικαπιταλιστική Κίνηση Βριλησσίων, Πρωτοβουλία Πολιτών στο Χαλάνδρι, Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή και Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Αντίσταση και Ανατροπή στα Βριλήσσια επισημαίνει τα εξής:

Τους χαλάσαμε τα σχέδια! Νέα συγκέντρωση στην είσοδο του πάρκινγκ, Δευτέρα 4/3 στις 7:30 π.μ.

Θυμάστε τις εποχές που μας έλεγαν ότι το Μετρό θα λύσει το κυκλοφοριακό και το περιβαλλοντικό πρόβλημα της Αττικής; Ε, ξεχάστε τις! Αφού ιδιωτικοποίησαν την Αττικό Μετρό και όλες τις συγκοινωνίες, αφού τις ενέταξαν στο Υπερταμείο, πήγαν περίπατο και το «άγχος» για το κυκλοφοριακό πρόβλημα, και το «άγχος» για το περιβάλλον της Αττικής. Το μόνο που μετρά πια είναι το κέρδος!

Την Παρασκευή 1 Μάρτη ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει η επί πληρωμή χρήση του πάρκινγκ της Δουκίσσης Πλακεντίας, με 6 ευρώ τη μέρα (που σημαίνει κόστος 132 ευρώ τον μήνα για μια μόνο θέση στάθμευσης!). Μια επιβάρυνση που δεν μπορεί να «σηκώσει» κανένας εργαζόμενος και καμία εργαζόμενη, πλάι στο ήδη ακριβό εισιτήριο του Μετρό! Αυτό θα σημαίνει ότι, είτε οι εργαζόμενοι θα πηγαίνουν με το αυτοκίνητο μέχρι τη δουλειά τους οδηγώντας σε νέο κυκλοφοριακό χάος τους δρόμους της Αττικής, είτε ότι θα σταθμεύουν στη γύρω από τον σταθμό περιοχή, επιβαρύνοντας κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά ολόκληρες γειτονιές.

Μόνο που την Παρασκευή τους χαλάσαμε τα σχέδια! Πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση κατοίκων στην είσοδο του πάρκινγκ του μετρό στον σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας με πρωτοβουλία των: Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής, Αντίσταση και Ανατροπή στα Βριλήσσια, Πρωτοβουλία Πολιτών στο Χαλάνδρι, Φυσάει Κόντρα στην Αγ. Παρασκευή και Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική.

Οι συγκεντρωμένοι απέκλεισαν την είσοδο του πάρκινγκ και κάλεσαν τους οδηγούς να μην αποδεχτούν την πληρωμή για τη στάθμευση που δικαιούνται να συνεχίσει να γίνεται ελεύθερα. Καθολική ήταν η ανταπόκριση των πολιτών. Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν συνέλευση όπου αποφάσισαν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τόσο στον χώρο του πάρκινγκ όσο και προς την Αττικό Μετρό, την εταιρεία Polis Park (η οποία ανέλαβε το πάρκινγκ ως μειοδότης στον διαγωνισμό παραχώρησης), αλλά και προς το υπουργείο Μεταφορών και Συγκοινωνιών που έχει τη γενικότερη πολιτική ευθύνη.

Αποφασίστηκε νέα κινητοποίηση τη Δευτέρα 4/3 στις 7:30 πμ στην είσοδο του πάρκινγκ στο Μετρό Δ. Πλακεντίας, με τη στήριξη του Δήμου Αγ. Παρασκευής, προκειμένου να μην επιτραπεί η λειτουργία του επί πληρωμή πάρκινγκ για τους εργαζόμενους που πηγαίνουν στη δουλειά τους.

Από την πλευρά της η δημοτική παράταξη Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη

Επόμενη κινητοποίηση τη Δευτέρα 4/3 στις 7:30 π.μ. για να αποτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση του parking στη Δ. Πλακεντίας

Η μάχη για την εξασφάλιση της δωρεάν στάθμευσης στο μετρό της Δ. Πλακεντίας και την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης των τελευταίων δωρεάν parking συνεχίζεται.

Μετά από κάλεσμα τεσσάρων συλλογικοτήτων της περιοχής, της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Αγίας Παρασκευής, της Αντίστασης και Ανατροπής – Αντικαπιταλιστική Κίνηση Βριλησσίων, της Πρωτοβουλίας Πολιτών στο Χαλάνδρι και του Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή, δεκάδες πολίτες βρέθηκαν την Παρασκευή 1/3 στις 17:00 έξω από το πάρκινγκ και απέτρεψαν την επιβολή εισιτηρίου για περισσότερες από δύο ώρες.

Οι συμμετέχουσες και συμμετέχοντες στην κινητοποίηση προχώρησαν σε συνέλευση έξω από τον χώρο του πάρκινγκ για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Όπως συζητήθηκε, θα διοργανωθεί τις προσεχείς ημέρες κινητοποίηση στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, καθώς και στα γραφεία της Αττικό Μετρό ώστε να ανατραπεί η απόφαση για ιδιωτικοποίηση του πάρκινγκ.

Επόμενο κινηματικό ραντεβού τη Δευτέρα στις 7:30 το πρωί στη συγκέντρωση που καλεί ο Δήμος Αγίας Παρασκευής.

Το Φυσάει Κόντρα θα βρίσκεται εκεί. Καλούμε όλους και όλες να είμαστε για άλλη μια φορά εκεί, ώστε να αποτρέψουμε την επιβολή εισιτηρίου και την ιδιωτικοποίηση του parking.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet